MAZBATASINI ALAN BAŞKAN’IN İLK AÇIKLAMALARI MAZBATASINI ALAN BAŞKAN’IN İLK AÇIKLAMALARI

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları hız kazandı. Partilerde aday adaylığı heyecanı devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde de belediye başkan aday adaylığı başvuruları 5 Aralık tarihinde tamamlandı. Tamamlanan başvurular sonrasında CHP’de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 10, Bodrum Belediye Başkanlığı için 25, Datça 11, Ula 10, Ortaca 10, Menteşe 9,  Fethiye 8, Milas 8,  Marmaris 7, Köyceğiz 4,  Yatağan 3, Dalaman 2, Kavaklıdere 1 aday adayı belediye başkanlığı için başvuruda bulunurken Seydikemer’den hiç kimse aday adaylığı başvurusu yapmadı.

Ortaya çıkan bu durum sonrasında Genel Merkezin nasıl bir tavır takınacağı ve CHP Seydikemer Belediye Başkan Aday Adayı’nın nasıl belirleneceği ya da aday çıkarılmayıp İyi Parti’ni,n mi destekleneceği konusu merak ediliyor.

Seydikemer İlçesi CHP’nin Muğla’da en az oy aldığı ilçe olduğu için, burada belediye başkanlık seçimlerinin kazanılamayacağı öngörüsü nedeni ile belediye başkan adaya dayı çıkmadığı tahmin ediliyor. Muğla’nın en az oy alınan diğer ilçesi Kavaklıdere’de de sadece 1 belediye başkan aday adayı başvuru yaptı.

31Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde şu anda milletvekili olan Yakup Otgöz’ün aday olduğu Ak Parti %50,75, Eşref Şen’in aday olduğu İyi Parti %35,27, İbrahim Ertürk’ün aday olduğu CHP ise %11.29 oy almıştı.