DALAMANLILAR SEZER DURMUŞ’U TERCİH ETTİ

31 Mart yerel seçimleri geçtiğimiz pazar günü yapıldı. Muğla’nın Dalaman İlçe Belediyesi için CHP’nin adayı Sezer Durmuş, Cumhur İttifakı’nın adayı ise Muhammet Karakuş idi. Dalamanlılar tercihini CHP’li Sezer Durmuş’tan yana kullandı. Durmuş, seçimde geçerli oyların yüzde 57’sini alırken, Karakuş yüzde 27’de kaldı.

TEPKİ OYLARI SEZER’İN İŞİNE YARADI

Ancak Sezer’in aldığı yüzde 57’lik oyun şahsına ait olmadığı, Türkiye genelinde özellikle ekonomik nedenlerle oluşan tepki oylarının CHP’ye yönelmesi sonucu ortaya çıktığı aktarıldı.

‘ÇALIŞANLARA DOKUNMAYACAĞIZ’ DEMİŞLERDİ AMA…

Durmuş, seçim sonuçları belli olduktan birkaç gün sonra mazbatasını aldı ve görevine başladı. Muğla’da CHP’li birçok belediye başkanı seçim öncesi, seçildikleri takdirde çalışanlara dokunmayacaklarının vaadinde bulunmuştu. Ancak Sezer Durmuş’un bu vaatlerin aksi bir tutum sergilediği kaydedildi.

KENDİSİ DE BİR ZAMANLAR İŞÇİYDİ

Geçmiş yıllarda Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni bağlı olarak Dalaman ilçesinde ilaçlama işçisi olarak çalışan Sezer Durmuş’un, göreve işçi kıyımıyla başladığı öğrenildi.

DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET

KIYIMA GÜVENLİKLE BAŞLADI

Dalaman Belediye Başkanı CHP’li Sezer Durmuş’un ilk icraat olarak güvenlik personelinde kıyıma gittiği öğrenildi. Ayrıca, kurumda çalışan bazı isimleri yıldırma ve istifaya zorlama amaçlı olarak çöp toplamaya gönderdiği kaydedildi.

PERSONEL HUZURSUZ

Durmuş’un ilk icraatının kıyım olmasının diğer çalışanlar arasında huzursuzluk oluşturduğu iddia edildi. Belediyede çalışma barışının sekteye uğradığı,  diğer çalışanların da kıyıma uğrama endişesi taşıdığı gelen iddialar arasında…