ORTACA PROGRAMINA ORTACALI OLMAYAN KİŞİLER DE KATILDI

AKÇABEL AİLESİ’NDEN, ORTACA YÜCELEN HASTANESİ’NE ÖZEL TEŞEKKÜR AKÇABEL AİLESİ’NDEN, ORTACA YÜCELEN HASTANESİ’NE ÖZEL TEŞEKKÜR

CHP Ortaca Belediye Başkan Adayı Evren Tezcan, Ortaca’da 'Seçim Koordinasyon Merkezi Açılışı ve Belediye Meclis Üye Adayları Tanıtımı’nı gerçekleştirdi. Programa Ortaca’dan yeterli katılımın olmaması nedeniyle, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Köyceğiz, Fethiye ve Dalaman’dan taşımayla vatandaşların getirildiği iddia edildi. Bindirilmiş kıtayla yeterli katılımın olduğu görüntüsü verildiği kaydedildi.

TARTIŞMALI İSİM EVREN TEZCAN

CHP, Ortaca Belediye Başkan adayını belirlemek için yaklaşık 10 ay önce genel merkezden bir heyet görevlendirdi. Heyet Ortaca için 3 kişiyi belirledi. Bu listenin içinde, geçmiş dönemde Ortaca Belediye Başkanı olarak iki dönem görev yapan rahmetli Hasan Karaçelik’in kardeşi Orhan Karaçelik de yer aldı. Karaçelik yüzde 87’lik bir kamuoyu desteği aldı.

RAKİBİNİ ÜYELERİYLE EKARTE ETTİ

Ancak 2019 yılında Ortaca İlçe Başkanı olan Evren Tezcan ve ekibi Ortaca’da “Sandık istiyoruz” diye diretti. Görev yaptığı dönemde 900 üye kaydeden Tezcan, bu üyelere güvendiği için ‘Sandık istemede’ ne kadar haklı olduğu, sonuçlar açıklanınca ortaya çıktı. Çünkü, 900 üyeden 821’i Evren Tezcan’ı tercih etti. Büyük kamuoyu desteği olan Orhan Karaçelik ise böylelikle ekarte oldu.

ANCAK 6 DAKİKA KONUŞABİLDİ

Bu şekilde aday olan Evren Tezcan, bugünkü programda halkın karşısına çıktı ve projelerini anlattı! Ancak ortada elle tutulur bir şey olmadığı için, adeta ‘projesiz başkan’ gibi konuşma yaptı. Ancak 6 dakika sürdürebildiği konuşmasında selamlama, hamaset ve bitiriş kısmı çıkıldığında geriye bir şey kalmadığı görüldü.

KONUŞMASININ TAMAMI BU

Belediye Başkan Adayı Evren Tezcan’ın konuşmasının tamamı şöyle: “Bugün gerek sizden, gerek meydanlarda, çarşıda bize ‘yeter artık Ortaca’nın kaybedecek 5 yılı daha yok’ dendi. Nasıl CHP gerek büyükşehirde gerekse belediyelerde yaptığı işler parmak ile gösteriliyor. Halk ayağa kalktı. Bu seçimi alın diyor. Bize güvendiniz. Bizler de size güveniyoruz. Bu seçimi siz kazandıracaksınız. Tek kazanan Ortaca olacak. 2019 Ortaca seçiminde kendime ve size bir söz vermiştim.  Koltuğunda oturan bir başkan olmayacağım demiştim. Olmadım. 2019 yılından itibaren sokak sokak gezmeye başlamıştık. Yine durmadık. 1 Nisan sabahından sonrada var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz. Hizmet siyaseti yapacağız. Muğla Büyükşehir ile geleceğe güvenle bakan bir Ortaca’nın başarısını yazacağız. Ortaca merkezdir. Ortaca tarımın merkezi, turizmin parlayan yıldızıdır. En büyük amacımız Ortaca’nın kalkınmasına katkıda bulunmak. Tarım kenti olan Ortaca’da tarım ürünlerini işleyip iç ve dış pazarlarda satılmasını sağlayan sistemi hayata geçireceğiz.  Hep birlikte yapacağız. Muğla Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle, limon ve portakalın dalında kalmaması için ulusal çapta yerel ürün satış ağı kuracağız. Biliyoruz limonumuz çöplerde, limon bir kuruş etmiyor. Bunun sorumlusunu hepimiz biliyoruz. Cevabını 31 Martta günü vereceğinize canı gönülden inanıyorum.  Çiftçiye teknik destek vermek üzere tarım şube müdürlüğü kuracağız. Birlik ve kooperatifleşmeye destek vereceğiz. Yerel pazarlar dahil planlı hale getireceğiz. Çiftçiye ürünü hak ettiği fiyattan satma imkanı sağlayacağız. Bölgemizde turizmin 12 aya yayılması için altyapı çalışmaları yapacağız. Bunu hep birlikte yapacağız. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu meydanlarda  kablosun internet hizmeti vereceğiz. Çocuklarımızın mutluğu için belediye plajları açacağız. Muğla Büyükşehir’in desteğiyle Ortaca’ya kültür merkezi otopark ve öğretmenlerimiz için etüt çalışma alanı olan modern bir yaşam merkezi oluşturacağız. Sokaklarda koşup oynadım. Suyunu içtim. Ekmeğini yedim. Ortaca’da büyüdüm. Ben Ortaca’nın evladıyım. Ülkemiz ve yurtdışında öğrendiklerimi artık şehrimize uygulama vakti geldi. Ben ve tek hedefim Ortaca’nın kazanması.”