Oyun parklarını savunmak için hafta sonu planlarını erteleyen çocuklar aileleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat alanına dönen parklarına geldiler. 

Ellerinde balonlar ve soğuk hava şartlarından dolayı üstlerinde kabanlar, atkılar ve şapkalar bulunan eylemci çocuklar inşaat alanında dur durak bilmeyen çalışmalara tepki gösterdiler. "Parkımıza Dokunma" mottosu ile Başkan Gürün'e seslenen çocuklar, soruna dikkat çekti.

İşte protesto anları:

Etkinlikte Menteşe Kent Konseyi tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

TÜRKİYE KAMUOYUNUN DİKKATİNE;

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’nin en önemli  yeşil alanı, parkı ve deprem toplanma alanlarından biri olan MENTEŞE KENT PARK içinde Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından küçük bir AVM niteliğinde market alanı inşaatı yapılmaktadır.

MUĞLA’DA İŞ YERİNE KURŞUN YAĞDIRILDI! OLAYDA ÖLEN, YARALANAN VAR MI? MUĞLA’DA İŞ YERİNE KURŞUN YAĞDIRILDI! OLAYDA ÖLEN, YARALANAN VAR MI?

Biz semt sakinleri olarak 1 haftadır bu akıl, mantık dışı uygulamaya karşı çıkıyor, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Buna karşın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün halkın sesine kulağını tıkadığı gibi elindeki kamu gücünü kullanarak bize karşı yoğun bir propaganda yürütmektedir. Bu süreçte BASININ, tmmob - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Mimarlar Odası Muğla Şubesi, Tmmob Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası  gibi sivil toplum kuruluşlarının işlenmekte olan bu ağır ‘KENT SUÇU’ karşısındaki derin sessizliği halka karşı büyük bir karartma uygulandığını düşündürmektedir. 

14 Ocak Pazar günü, semt sakinlerinin talebi üzerine Menteşe Kent Konseyi tarafından konu ile ilgili bir forum düzenlenmiştir. Muğla tarihinin en geniş katılımlı forumlarından biri olarak tarihe geçen bu foruma, yazılı ve sözlü davete rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesinin ne başkanı ne de herhangi bir yetkilisi katılmamıştır. Basına servis edilen haberlerde, karşı çıkanların azınlık olduğu algısını işleyenler bugün halkın karşısına çıkamamıştır. Çünkü, gerçekle yüzleşmek ve gerçeklerin de kamuoyu tarafından duyulmasını istememişlerdir. 

Ancak Emile Zola’nın dediği gibi ‘gerçeği yerin altına gömseniz bile, o bir gün büyüyerek patlayacak ve herşeyi yok edecektir’..

Bu olaydaki tek gerçek, tarihe geçecek aşağıdaki fotoğrafta anlatılmaktadır. Bu çocukların vebali; bu akıl almaz kararı alan, uygulayan, onaylayan ve de gündelik çıkarları nedeniyle sessiz kalanların omuzlarındadır.