Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Biz geleceği, gençlerimizle birlikte hazırlıyoruz. Sizin zamanınızın misafiri olduğumuzun bilinciyle tüm gücümüzü seferber ediyoruz.  Cumhuriyetimizin ilk asrını geride bırakırken Türkiye Yüzyılı'nın sahipleri sizlersiniz. "Kızılelma, Togg, TCG Anadolu bayağı havalı ülke olduk. Türk Yüzyılı'nı biz başlatıyoruz, onu yüceltecek sizlersiniz. Ülkeyi size teslim ederken gözümüz arkada kalmayacak. Sizler hayatı adeta AK Parti ile tanımış bir nesilsiniz."

"Burada 94 yılında doğanlar var mı? Bak 94'lüler... Demek ki hepiniz 94'ten sonra veya 94'te doğmuşsunuz, bu demektir ki Cumhurbaşkanınız bu tarihte İstanbul'a belediye başkanı oldu, peki İstanbul'da o zaman ne vardı? Bir tespit yapacağız, çok önemli. Karşımızdaki gençlere bunları anlatmanız lazım, CHP'nin de gençleri lazım, olmaz, anlatacaksınız, onlar bazı şeyleri bilmiyor olabilirler. İstanbul'da çöp, çamur, çukur vardı. Suyu olmayan bir İstanbul vardı, başkanı CHP'liydi, Ümraniye Belediye Başkanı da CHP'liydi, çöplük patladı ve 39 kişi öldü ve ardından biz İstanbul 94'te aldık, Ümraniye'yi de aldık ve hemen o çöplüğün olduğu yeri spor tesisleri ile donattık. İstanbul'daki gençler, İstanbul'un bu halini bilmiyor, öyleyse bunu anlatmamız lazım, İstanbul'u suya biz kavuşturduk."

"Bay bay Kemal sen tarih bilmiyorsun, bizim ecdadımız 19 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açtı. Biz de bir devri karanlık çağı kapattık, bizle beraber aydınlık çağa geçti ve devam ediyor. Geçtiğimiz 21 yılda 10 buçuk milyon yeni konut inşa edilmesini sağlayarak vatandaşlarımızı yüksek standartlı yuvalara kavuşturduk.Şehirlerimizi modern bir görüntüye kavuşturduk. İlk Evim İlk Arsam kampanyaları, kentsel dönüşüm projeleri ile ülkemizde kendi evine sahip olmamış hiç kimseyi bırakmayacağız, eski Türkiye'de otomobil almak çok sınırlı mensup bir ayrıcalıktı."

"Liseden mezun olan öğrencilerimizin tamamını üniversiteye yerleştirebilecek kadar kapasiteye ulaştık. Biz teknolojiye yaptığımız yatırımla gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Kendilerinin hayranlık duyduğu ülkelerin nasıl kalkındığını bilmeyenler her esere düşmanlık etmeye, her eseri değersiz hale getirmeye çalışıyor. Bunların derdi ufuk açmak değil aksine gençlerimizin ufkunu daraltan kin ve nefret bataklığına sürüklemek."

"Göreve geldiğimizde kişi başı milli gelir 3 bin 600 dolar idi, şimdi, 10 bin 650 doların üzerine çıktıysa bu nereden nereye geldiğimizi göstermesi bakımından çok önemli. Satın alma paritesine göre Türkiye, 11. sıraya yükseldi. Ne diyorlar, ekonomik durum çok kötü, işte, rakamlarla konuşuyorum. Gezi Olaylarından 15 Temmuz'a kadar maruz kaldığımız kalleş saldırılar olmasaydı, ekonomide çok daha üst sıralarda yer alacaktık."

İYİ PARTİ’DE İSTİFA ŞOKU! İYİ PARTİLİ VEKİL, CHP’YE KATILDI İYİ PARTİ’DE İSTİFA ŞOKU! İYİ PARTİLİ VEKİL, CHP’YE KATILDI

"Seçme ve seçilme yaşını önce 30'dan 25'e sonra da 18'e biz indirdik. Bu CHP'nin gençlere inancı yok, şimdi de diyor ki gençlere güveniyorum, sen mutfakta çorba pişirebiliyorsan pişir, milletvekili listelerinde gençlere en çok yer veren ve onlara en çok güvenen parti biziz. Vaktimizi ve enerjimizi içi boş söylemlere değil hayata geçirilebilecek projelere harcıyoruz. Gençliğimizi her alanda desteklemeye yönelik çalışmaları finanse edeceğiz. Gençlerimizin dünya ile etkileşimini artıracak, yüksek lisans ve doktora programları için yurt dışına gönderilen öğrenci sayısını yükselteceğiz."