Türkiye'nin en heyecan verici spor etkinliklerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu bu yıl 58. kez gerçekleşecek. Bu büyük organizasyon, 4 etabıyla Muğla'nın muhteşem doğasında sporseverlerle buluşacak.

MUĞLA’DA EVDE REÇETE HİZMETİ BAŞLATILDI MUĞLA’DA EVDE REÇETE HİZMETİ BAŞLATILDI

Fethiye Babadağ'dan başlayacak olan tur, Fethiye Marmaris, Marmaris Bodrum ve Bodrum Selçuk etaplarıyla devam edecek. Gerçekleşecek 4 etap, bisikletçilerin pedal çevirirken Akdeniz ve Ege'nin büyüleyici atmosferini soluyacakları unutulmaz anlara sahne olacak. Toplam 8 etap sonunda, 15 Ekim'de İstanbul'da heyecan verici muhteşem atmosferiyle finiş yapılacak.

TUR2023'e geri sayım sürerken, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen lansmanda, bu büyük organizasyonla ilgili heyecan verici detaylar paylaşıldı. Türkiye'nin en uzun soluklu ve prestijli yarışı olan bu etkinlikte, yine dünya çapında tanınmış bisikletçilerin mücadelesini izlemek için merakla bekleniyor.

Türkiye Bisiklet Federasyon’nu Muğla Temsilcisi İlker Cömert, TUR2023 kapsamında birçok ünlü ismin Muğla'ya geleceğini belirterek, "Ünlü Alman sprinter Andre Greipel ile birlikte Türkiye Turu’nun en çok etap kazanan ismi Britanyalı Mark Cavendish, rekoru tek başına eline geçirmek için yarışırken en büyük rakiplerinden biri bu yıl Fransa Bisiklet Turu’nu puan klasmanı şampiyonu olarak tamamlayan ve TUR’da da 2 kez Yeşil formayı kazanan Belçikalı yıldız Jasper Philipsen olacak.Zorlu etapların geçileceği tur, çoğunlukla sprinterlerin mücadelesine sahne olacak. Bu yılın en kısa etabı, 104 kilometrelik Fethiye - Babadağ etabı, genel klasman favorilerinin öne çıkacağı etap olacak. Bisikletçiler, üçüncü etapta, 1.937 metre yükseklikte bitişe ulaşacaklar." ifadelerinde bulundu. 

Gerçekleşecek bu büyük organizasyon, bisikletin güzelliklerini ve yarışın heyecanını tüm dünyaya aktarmaya hazırlanıyor. İzleyiciler, sporcuların zorlu parkurlarda sergileyeceği performansı heyecanla izleyecek. 8 Ekim'de Alanya-Antalya etabı ile başlayacak olan tur,15 Ekim'de İstanbul-İstanbul etabı ile tamamlanacak. Dev organizasyon TRT Spor ve EUROSPORT'tan yapılacak. Her gün en az 2 saatlik sürecek maratonda canlı yayınla 190 ülkede aynı anda gösterilecek.

TUR2023 PARKUR TARİH VE YERLERİ

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 19 farklı dilde ve 190 ülkede milyonlarca izleyiciye ulaşarak Türkiye'nin güzelliklerini dünyaya tanıtacak. Genç yeteneklerin yarışacağı turda deneyimli bisikletçilerin üst düzey rekabetinin ortaya koyacak. Nefesleri kesecek bisiklet turunda 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 2023 parkuru ise şu şekilde:

1. Etap: 8 Ekim Alanya - Antalya
2. Etap: 9 Ekim Kemer - Kalkan
3. Etap: 10 Ekim Fethiye - Babadağ
4. Etap: 11 Ekim Fethiye - Marmaris
5. Etap: 12 Ekim Marmaris - Yalıkavak
6. Etap: 13 Ekim Bodrum - Selçuk
7. Etap: 14 Ekim Selçuk - Manisa- İzmir
8. Etap: 15 Ekim İstanbul - İstanbul