Muğla'nın Dalaman ilçesindeki Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan hükümlüler kuruma bağlı iş yurtlarında çalışarak geçen yıl 9 milyon 500 Bin TL kar elde etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, "Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlüler, iş yurtlarında çalışarak hem para kazanıyor hem de meslek öğreniyor. Dalaman'da geçen yıl elde edilen kar 9 Milyon 500 Bin TL.

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, yaptığı açıklamada, cezaevlerinde kalan ve sağlık durumları çalışmasına mani olmayan hükümlülerin farklı iş kollarında çalıştığını söyledi. Çalışan hükümlülerin sağlık sigortalarının yatırıldığını ve hükümlülere belirli bir ücret verildiğini anlatan Eker, "Hükümlüler, Dalaman'da 24 iş kolunda çalışıyor. Dalaman'da da 2018'de 6 milyon 500 bin lira olan kar geçen yıl 9 milyon 500 bin liraya çıktı" dedi. Eker, 2020'de cezaevlerindeki iş kolu faaliyetlerini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Kurtca Eker, elde edilen gelirin Adalet Bakanlığı İş Yurtları Daire Başkanlığı tarafından adalet hizmetlerinde ve başkanlık bünyesindeki yeni yatırımlarda kullanılacağını kaydetti.



VATANDAŞLAR MEMNUN

Dalaman'da, özellikle DAC Restaurant ve DAC Cafe isimleriyle hizmet veren Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu, işletmelerinde kullandığı ürünleri de yine iş yurtlarında çalışan hükümlülerin üretimiyle temin ediyor. Kendi içerisinde bir ekosisteme sahip olan kurum, Muğla bölgesinde ve yerli yabancı turistler arasında en gözde işletme olarak dikkat çekiyor. Ürünlerin ve hizmetin kalitesinden memnun olan vatandaşlar, hükümlülerin de sosyalleşmesi ve topluma kazandırılması açısından bu uygulamayı destekliyor.

DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK? DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK?