Dalaman siyasetinde sürpriz gelişmeler yaşanıyor.  İyi Parti Dalaman İlçe Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada yönetim kurulunca 23 Ekim 2023 tarihli toplantıda İyi Parti Dalaman Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmesi yönünde karar alınan, ardından İyi Parti Dalaman Belediye Başkan Adayı Ayhan Günay’a aday adaylığını açıklayacağı sırada parti binasının kapısını açmadığı iddia edilen ve son olarak 9 Kasım 2023 tarihinde İyi Parti Dalaman İlçe Başkanlığı görevinden alınan Bahadır Bakırcı, Zafer Partisi’ne geçti.

BAKIRCI, DALAMAN SİYASETİNDE ÖNEMLİ İSİM

Bahadır Bakırcı, Dalaman için önemli isim. Bakırcı, son yapılan İyi Parti Dalaman İlçe Kongresi’nde karşısında aday olan geçmiş dönem Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz’a karşı 68 oya karşılık 203 oyla İyi Parti Dalaman ilçe Başkanı olarak seçildi. Bahadır Bakırcı ayrıca Dalaman Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapıyor.

Dalaman’da güçlü desteği olan Bahadır Bakırcı, davet üzerine Zafer Partisi Genel Merkezi’ne gitti. Zafer Partisi Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ ile görüştü ve kararını verdi. Zafer Partisi’ne katıldı.

ÜMİT ÖZDAĞ: BAHADIR KARDEŞİM HOŞ GELDİN

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da bu katılımı sosyal medya hesabından duyurdu. Özdağ, “Muğla Dalaman İYİ Parti eski belediye meclisi üyesi Bahadır Bakırcı Zafer Partisi’ne katıldı ve Dalaman Belediye Başkan adayımız oldu. Bahadır kardeşim Türk milletinin Zafer’ine hoş geldin.” İfadelerini kullandı. Özdağ, ayrıca, Bahadır Bakırcı ile birlikte çektirdiği fotoğrafı da paylaşımına ekledi.

BAHADIR BAKIRCI’NIN İSMİ COŞKUYLA AÇIKLANDI

Bütün bu gelişmelerden sonra Zafer Partisi Dalaman İlçe Başkanlığı, Bahadır Bakırcı’nın ismini kamuoyuna duyurmak için toplantı düzenledi. Toplantıya, Zafer Partisi Muğla İl Başkanı Cem Ayber, Zafer Partisi Dalaman İlçe Başkanı Murat Koşar, Zafer Partisi Fethiye İlçe Başkanı Umut Hepdizdar, Zafer Partisi Menteşe İlçe Başkanı Tamer Çerkes, Zafer Partisi 28. Dönem Milletvekili Adayı Müjgan Dikmen, Zafer Partisi Köyceğiz’den Muhammed Kuluöztürk, ilçe yönetimi, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Zafer Partisi Dalaman İlçe Başkanı Murat Koşar, toplantının başında yaptığı konuşmada, “Hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada Belediye Başkan adayımızı açıklamak için toplanmış bulunmaktayız.” Dedi.

AYBER: BAHADIR BAKIRCI İLE OSMANLI TOKADI ATACAĞIZ

Zafer Partisi İl Başkanı Cem Ayber de sözlerine teşekkür ederek başladı. Ayber,  şöyle konuştu: “Burada Bahadır Başkanımızın adaylığını açıklıyoruz. Bir açıklamada, Türkiye’nin siyasi geleceği ile ilgili, Dalaman’dan tüm Türkiye’ye, başta Ankara… Bu mesaj gidecek. Seçim sonucunda bu mesaj bir Osmanlı tokadı olarak gidecek. Alıştığımız, artık bıktığımız, bir türlü ayak uyduramadığımız o siyaset sistemine, Dalaman’dan öyle bir ses çıkaracağız ki, öyle bir karşılık vereceğiz ki, inşallah sizlerin bu birlikteliği, bu inancıyla biz burada bu seçimi alacağız. Bahadır başkanımı, kendisini, hepinizin huzurunda tekrar tebrik ediyorum.”

ZAFER PARTİSİ BAYRAĞI ALTINDA TOPLANDIK

Zafer Partisi Dalaman İlçe Belediye Başkanı Bahadır Bakırcı da sözlerine teşekkür ederek başladı.

DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET DALAMAN KAYMAKAMI'NDAN ANLAMLI ZİYARET

“Değerli basın mensupları, değerli misafirler, sevgili Dalamanlılar hepiniz hoş geldiniz.” Diyen Bakırcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2019 yılında Dalaman’a hizmet için çıktığımız bu yolda, çekirdek kadromuzu koruyarak, bir önceki partideki arkadaşlarımızın da desteğini de arkamıza alarak Zafer Partisi’nin bayrağı altında toplanmaya karar verdik. Zafer Partimizde teşkilatlanmayı tamamlayan kurucu ilçe teşkilatına teşekkür ederim. Çok büyük emekleri olan kurucu başkanımız Ramazan Şahin abimizi rahmetle ve şükranla yad ediyorum. Gerçekten çok büyük emekleri var. Bir önceki partimizin ilçe başkanıydım. Hangi cenazeye gitsem, hangi düğüne gitsem kendisi oradaydı. Ramazan Şahin’e de sonsuz teşekkürler. Allah rahmet eylesin. Hakkını ödeyemeyiz. “

ENGELLER BENİ DURDURAMAZ

Yapılan iyilikleri hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten Bakırcı, şunları kaydetti: “Siyasete atıldığımız günden beri bizleri destekleyen herkese sonsuz teşekkürler. Hafızamız derin ve güçlü. Yapılan iyilikleri hiçbir zaman unutmayacağız. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın çağrısı üzerine Ankara’da yapmış olduğumuz görüşmeden sonra Dalaman Belediye Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. Halka hizmetin Hakka hizmet olduğuna inanarak bu göreve talip oldum. Engeller beni durduramaz. Her bir engel kararlılığımı daha da güçlendirir. Hiçbir zaman güçlüden yana olmadık. Her zaman doğrudan yana olduk.”

RANTIN YANINDA OLMAYACAĞIZ

Rant ve rantiyecilerin yanında olmayacaklarına vurgu yapan Bakırcı, şunları kaydetti: “Özellikle bizim Dalaman’ımızda rantiyenin yanında hiçbir zaman olmayacağız. Para babalarının yanında olmayacağız. Her zaman doğrunun yanında olacağız. Bundan hiçbir zaman şüpheniz olmasın. Belediyemizi kazandıktan sonra parti rozetimizi çıkaracağız. Tüm Dalamanlı kardeşlerimize eşit mesafede olacağız. Maddi durumu iyi, kötü, sülalesi geniş, arkası var, kimsesi yok ayrımı asla yapılmayacaktır. Bundan hiç şüpheniz olmasın.”

Bahadır Bakırcı, sözlerini şöyle tamamladı: “İnşallah sizlerin destekleri böyle devam ettiği sürece, Allah’ın izniyle daha nice Zaferler kazanacağıma inancımız tamdır. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum.”

Bahadır Bakırcı’nın konuşması coşkuyla karşılandı. Salonda bulunanlar Bakırcı’yı tebrik etti. Hayırlı olsun temennisinde bulundu.