Dalaman Belediye Meclisi, imar planını görüşüp karara bağlamak için olağanüstü bir toplantı yaptı. Toplantı sırasında zaman zaman gerilimli dakikalar yaşandı.

Belediye Başkanı Muhammet Karakuş'un yönettiği toplantıda, söz konusu imar planının uzun bir süredir beklediği ve artık bir an önce Meclis kararının verilmesi gerektiği üzerine Karakuş tarafından yapılan konuşma dikkat çekti. 

Karakuş ile CHP'li belediye meclis üyeleri arasında zaman zaman yaşanan gerilim ise dikkat çekti. Karakuş'un, "Bir Belediye Meclis Üyesi dışarıda cır cır yanlış beyanda bulunamaz." diyerek Meclis toplantılarına katılmayan üyeleri eleştirirken oylamaya geçilirken "Takdir milletin iradesidir. O bana bunu dedi, şu bana bunu dedi diyerek hareket edemeyiz." ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI

DALAMAN'IN İMAR PLANI MECLİS'TEN GEÇTİ

Oylamaya geçildiğinde 3 aşamada tamamlanan süreçte dört Belediye Meclis Üyesi'nin çekimser oylarına karşın kabul edilen imar planı Belediye Meclisi'nden geçmiş oldu.

Oylama sırasında Ali Şahin, Ülkü Yeşiltuna ve Metin Organ çekimser oy kullandılar. Bu sonuçla Meclis'ten geçen imar planı, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından da onaylandığında yürürlüğe girecek.

DEPREM BÖLGESİ OLAN İLÇE NASIL ETKİLENECEK?

Belediye Meclisi'ndeki oylama sonunda kabul edilen imar planı hakkında Dalaman'da yaşayanlar, akıllarında soru işaretlerini barındırıyor. Deprem bölgesi olan ilçede yeni imar planının olumlu ve olumsuz sonuçları hakkında açıklama bekleyen ilçe halkı, ilçenin yapılaşmasıyla ilgili bunda sonra izlenecek yöntemi merak ediyor.