Mart 2019 Yerel Seçimleri'nden sonra, AK Partili Belediye Başkanı Muhammet Karakuş ve ekibinin yönetiminde, adı skandallarla anılmaktan kurtulamayan Dalaman Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin düşündüren imar revizyon "onayı" ile tarihi bir skandala imza attı.

Edinilen bilgilere ve iddialara göre, Dalaman AK Parti İmardan Sorumlu Meclis Üyesi olan Kemal İlhan, Dalaman'daki evinin arazisinin yanında bulunan ve Dalaman Belediyesi'ne ait yaklaşık 490-500 m2 büyüklüğündeki çocuk parkı ve yolu duvarla çevirerek kendi arazisine dahil etmiş durumda. Kemal İlhan'ın, bu alanı içerisine çeşitli yapılar inşaa etmek suretiyle yıllardır kendi bahçesi gibi kullandığı belirtiliyor. Bahsi geçen alan, CHP'li Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz döneminde hazırlanan imar planında, çocuk parkı-yeşil alan olarak görülüyor. Mart 2019 Yerel Seçimleri'nden sonra koltuğu devralan AK Partili Muhammet Karakuş ve ekibi ise seçimden 1 yıl sonra, İmardan Sorumlu Meclis Üyesi Kemal İlhan tarafından "işgal" edilen alanı imar revizyon planı içerisine dahil ederek, park alanının yeri aynı bölgedeki başka bir mahalleye taşınmış.

Dalaman Belediyesi tarafından hazırlanan imar revizyon planı ile, İmardan Sorumlu Meclis Üyesi Kemal İlhan tarafından "işgal" edilerek uzun yıllardır kullandığı belirtilen ve piyasa değeri yaklaşık 700-800 bin TL olan çocuk parkının, "arazi" sıfatına kavuşturularak değerinin çok altında bir bedelle İlhan tarafından satın alınmasının önü açılmak isteniyor. 



MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BU REVİZYON PLANINI NASIL ONAYLADI?

Dalaman Belediyesi tarihinde bir ilk olan adrese teslim imar revizyon planı hakkındaki bir diğer "garip" durum, resmi evraklar ve somut deliller ile gün gibi açıkta olan "kamu arazisisi işgali" hakkındaki "aklama" revizyon planının Muğla Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından onaylanması oldu. Yapılmak istenen skandal peşkeş, revizyon planına aykırı olmasına rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak 7 Mayıs 2021 tarihinde askıya çıkarıldı. 6 Haziran 2021 tarihinde sona erecek askı sürecinden sonra, tarihe geçen bu "işgal" yasallaşarak, Dalaman Belediyesi'ne ait bir yeşil park ilk defa İmardan Sorumlu Meclis Üyesi yasal olarak satın alınabilsin diye araziye çevrilmiş olacak.

KEMAL İLHAN'A ULAŞARAK BU KONUYU SORDUK: "YÜZ YÜZE KONUŞALIM"

Gazetemize gelen ihbar ve şikayetlerden sonra, Dalaman AK Parti İmardan Sorumlu Meclis Üyesi olan Kemal İlhan'ı telefonla arayarak bu konuyu kendisine sorduk. Kemal İlhan, konuyla ilgili telefonda konuşmak istemediğini belirterek, "Bu konuyu telefonda görüşmek istemiyorum. Orman Bakanımız bu bölgede, onunla birlikteyim. Daha sonra yüz yüze görüşelim" dedi.

DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK? DALAMAN'DA KAYACIK ÖLÜM YOLU! DAHA KAÇ CAN GİDECEK?