Muğla’nın Dalaman ilçesinde siyasi çevreleri sarsan bir iddia gündeme geldi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Dalaman İlçe Başkanı Fatih Avcı’nın, eski ilçe yönetim kurulu üyesi Semih Uslu’yu tehdit ettiği öne sürüldü. Uslu’nun, söz konusu olayla ilgili savcılığa başvurarak şikayetçi olduğu bildirildi.
İddialara göre, Fatih Avcı’nın farklı tarihlerde Semih Uslu’dan borç aldığı ve bu borcun toplamda 25 milyon TL’ye ulaştığı ileri sürüldü. Uslu’nun alacağını tahsil edemediği, Avcı’nın ise borcun ödenmesine yönelik herhangi bir adım atmadığı iddia edildi.
Yaşanan süreçte Avcı’nın, 11 Mart’ta Uslu’yu ilçe yönetimindeki görevinden aldığı belirtildi. Bu gelişmenin ardından tarafların bir esnaf bürosunda bir araya geldiği, görüşme sırasında Avcı’nın Uslu’ya yönelik “Kafana sıkacağım, kafana sıkarım, yapamam mı sanıyorsun” ifadelerini kullandığı öne sürüldü. Ayrıca Avcı’nın, “İlçe başkanlığım da, belediye başkanlığım da umurumda değil” dediği de iddialar arasında yer aldı.
Semih Uslu’nun 16 Nisan’da Emniyet’e giderek Fatih Avcı hakkında “tehdit” suçlamasıyla resmi şikayette bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili adli sürecin başlatıldığı ve konunun yargıya taşındığı belirtilirken, iddialara ilişkin taraflardan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
TEHDİT KONUŞMALARI KAMERA GÖRÜNTÜLERİNE YANSIDI
Fatih Avcı ile Semih Uslu’nun bir esnaf bürosundaki görüşmesi ve Avcı’nın Uslu’ya tehditleri kamera görüntülerine yansıdı. Görüntülerdeki diyaloglar şu şekilde:
Fatih Avcı:
- Ben sana diyorum kardeşim benim ne ilçe başkanlığı umurumda ne belediye başkanlığı umurumda benim hiçbir şey umurumda değil. Tamam mı? Ben sana bak Taceddin abi ben size açık net söylüyorum. Benim hiçbir şey umurumda değil abi. Benim iki tane çocuğum var. Benim anam babam, kayınpederim, kayınvalidem benim çocuklarıma bakar. Tamam mı? Sen de çoluğunla, çocuğunla vedalaş. Ben de çoluğumla çocuğunla vedalaşayım. Ya sen ilk bana sıkarsın ya ben ilk sana sıkarım.
Semih Uslu:
- Yok benim elimde hiçbir şey yok. Ben kimseye sıkmam abi.
Fatih Avcı:
- Ben sıkarım abi.
Semih Uslu:
- Sık abi.
Fatih Avcı:
- Ben sıkarım abi. Ben sana sıkarım.
-----
Semih Uslu:
- Bak ben bunu kabul etmiyorum dedim. Ben bunu mahkemeye... Başka türlü çözülmez bu iş.
Fatih Avcı:
- Semih bizim işi bak şöyle diyorum bizim işi ister mahkemede çöz ister benim kafama sık.
Semih Uslu:
- Ben niye kafana sıkacağım arkadaş.
Fatih Avcı:
- Ben sıkacağım sana. Ben yalan söylemiyorum bak sana. Ben sıkacağım. Taceddin Abi. Benim artık burama kadar geldi.
Semih Uslu:
- Tamam sık. Tamam. Senin benden bir alacağın yok. Benim senden alacağım bir para var mı?
Fatih Avcı:
- Ben sana şunu diyorum. Ben sana borcumu öderim. Ödedikten sonra da ben sana sıkarım.
Semih Uslu:
- Tamam.
Fatih Avcı:
- Sıkamaz mıyım mı düşünüyorsun?
Semih Uslu:
- Sık ya.
Fatih Avcı:
- Semih bak. Sen bu işleri...
Üçüncü kişi:
- Bak kardeşim bak senin işin değil ciddi konuşuyor bu adam. Yapar.
Semih Uslu:
- Yapsın.
Üçüncü kişi:
- Niye yapar? Ne olacağı belli değil.
Fatih Avcı:
- Ben Arife günü senin kafana sıkacaktım kardeşim. Dua et benim babamgil beni ikna etti.
Semih Uslu:
- Arife günü ne zamandı?
Fatih Avcı:
- Arife gününün ne zaman olduğunu bilmiyorum ben. Ben senin kafana sıkacaktım kardeşim. Benim anam babam dedi ki Semih'e kaç para borcun varsa biz ödeyeceğiz dedi. Ben de sana dedim ki borcunu çıkar borcumu ödeyeceğim ben sana.
Semih Uslu:
- Bak iki günde...
Fatih Avcı:
- Tamam çıkar. Ben yine de diyorum. Benim sana 2 milyon borcum varsa ben sana 2 milyon ödeyeceğim. 3 milyon varsa 3 milyon ödeyeceğim. 4 milyon varsa 4 milyon ödeyeceğim.
Semih Uslu:
- Niye mahkemeye götürmüyorsun bu işi? Niye mahkemeye götürmüyorsun?
Fatih Avcı:
- Semih...
Semih Uslu:
- Ben kamu davası... Ben savunma avukatı arayacağım.
Fatih Avcı:
- Semih... Mahkemeye götür. Tamam. Mahkemeye götür. Ama sen benim adıma leke getirdin kardeşim.
Semih Uslu:
- Nasıl getirdim? Benim adıma gelen leke ne olacak?





