Gelişmeleri daha iyi anlayabilmek için önce, 29 Mart 2022 tarihine gidelim. Bu tarihte, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli bazı kişilere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İDDİALAR ÇOK VAHİM!

Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Dalaman’da sahte nakliye raporu düzenlenmesi, kesim alanı dışında genç ve nitelikli ağaçların kesilmesi, ormana ait koylardaki işletmelerin usulsüz olarak kiraya verilmesi ve devleti zarara uğratılması iddiaları üzerine çalışma başlattı. Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yaklaşık 3 ay fiziki ve teknik takip gerçekleştirdi.

OPERASYON İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

29 Mart tarihinde ise operasyon için düğmeye basıldı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı JASAT ekipleri tarafından Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli bazı kişiler, bir muhtar ve kooperatif başkanının da aralarında bulunduğu isimlerin evlerine eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi. Operasyonda, Dalaman Orman İşletme Müdürü Ö.M. Fethiye'deki evinde, seminer için Antalya'da olan Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli K.Ç. ve G.Ş. Antalya'da kaldıkları otelde, Dalaman Karacaağaç Mahalle Muhtarı ve Karacaağaç Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı olan V.K. yine Dalaman'daki evlerinde gözaltına alındı.

TUTUKLAMALAR OLDU

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda bilgisayarlara, evraklara ve dijital materyallere el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerden kooperatifin muhasebecisi Musa K., serbest bırakıldı. Orman İşletme Müdürü Önder M. de adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Karacaağaç Mahallesi Muhtarı ve Kooperatif Başkanı Vedat K., işletme şefleri Kadriye Ç. ve Gökçe Ş. ise tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü'nde inceleme ve araştırma yapılması için müfettişler görevlendirildi. Dalaman ve Göcek sınırları içerisindeki Göbün, Akbük, Taşyaka ve Küçük Sarsala koyları ile ilgili Orman Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişlerin yapmış olduğu incelemeler sonucunda hazırlanan vaziyet planlarının sahte, yapı kayıt belgelerinin usule aykırı olduğu tespit edildi. Bakanlık tarafından görevlendirilen müfettişleri mevcut sözleşmelerin iptal edilmesine yönelik karar verdi.

YENİ GELİŞME ŞOKE EDİCİ!

CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI

Vurguna neden olan olayların başlangıcı 2019 yılına kadar uzanıyor. Haber48, bütün gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu kapsamda yaşananları da her zaman tüm çıplaklığıyla kamuoyuna aktarıyor. Şimdi de şoke edici gelişmeler var.

Doğal SİT alanı olmasına rağmen rant elde etmek amacıyla işletmeye verilen yerlerin boşaltılması kararı alınıyor. Bu karar, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü’ne ulaştırılıyor. Ancak, karara uyulmadığı gibi, tekrardan Muğla Hizmet Vakfı üzerinden aynı kişilere sözleşme yenilemesi yapılıyor. Haber48 olarak, bu usulsüz uygulamadan ve kararı yok sayma girişiminden geri adım atılacak mı, atılmayacak mı takipçisi olacağız…