Muğla'nın dünyaca ünlü Dalaman ve Göcek koylarında yaşanan işgal, talan, çökme ve yapılaşma girişimlerine karşı ses çıkararak bu eylemleri haber yapan, her zaman olduğu gibi kimseden çekinmeden ve korkmadan kamu adına vatandaşlık ve gazetecilik görevini yerine getirdiği için gazetemiz Haber 48'in İmtiyaz Sahibi Metin Gire'ye çirkin tehditler...

TEHDİT VE HAKARETLERE NEDEN OLAN KONU NE?

Muğla'nın dünyaca ünlü Dalaman ve Göcek koylarında yaşanan talan girişimlerine karşı 7 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan "DALAMAN TURİZM KALKINMA KOOPERATİFİ'NİN AMACI MARTI KOYUNU İŞGAL ETMEK Mİ?" başlıklı haberimizde Ahmet Çoban isimli vatandaşımızın açıklamalarına yer vererek Martı ve Kurşunlu koylarında yaşanan talan ve işgal girişimlerini gündeme getirmiş, devam eden süreçte de konunun takipçisi olarak bir dizi haberlere iddialar doğrultusunda yer verdik.

1. Derece Arkeolojik Sit Alanı ve endemik bitkilerin de bulunduğu Özel Çevre Koruma Bölgesi olmasına rağmen Martı Koyu'nda tarihi kuyuların iş makineleriyle yıkılıp üzerlerinin kapatılmasını, aralarında sakız ağaçlarının da bulunduğu onlarca ağacın kesilerek alan açılmaya çalışıldığını ve bu işlemler hakkında Dalaman Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince tutanak tutularak suç duyurusunda bulunulduğunu haberlerimizde aktarmıştık.

Martı Koyu'nda yaşanan bu girişimin ardında; Dalaman Turizm Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kılavuz, Ak Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tan, Dalaman'da emlak sektöründe faaliyet gösteren Taner Ç., Yasin B. ve Sertaç B. isimli şahısların olduğu ifade edilmişti. Öyle ki, Martı Koyu "projesi" hakkında gazetemizin kurucusu Metin Gire ile yaptığı bir görüşmede konuşan Mehmet Tan; "Martı Koyu projesinin %15'i bana, %15'i Taner Ç.'ye, %5'i Özkan Kılavuz'a, kalan %65'i ise Ankara'dan yurt dışı bağlantısı da bulunan ünlü bir ilaç firmasının yöneticileri olan ve aynı zamanda Ankara'da AK Parti yönetiminde bulunan Yasin B. ve Sertaç B.'ye ait." demişti. Bu bilgilere de 8 Haziran 2021 tarihinde yayımlanan "AK PARTİLİ MEHMET TAN, MARTI KOYU'NU MARİNAYA ÇEVİRME PROJESİNE YÜZDE 15 ORTAK MI?" başlıklı haberimizde yer vermiştik.



MÜCADELEYE DEVAM...

Yeşil Vatan'ın korunması için, bir gazeteci olarak mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğini belirten Metin Gire, "Öncelikle kamuoyunun şunu bilmesini istiyorum; Haber 48 Gazetesi olarak Muğla'nın her ilçesinde kamu yararı ve ülkemizin zenginliklerinin korunması konusunda mücadele etmeye devam edeceğiz. Konu her ne olursa olsun, bazı insanların bağlantıları bulunan veya üyesi oldukları sisyasi partileri kendilerine kalkan olarak kullanmasını doğru bulmuyorum. Aynı şekilde, siyasi partiler ve bu partilerin yerel yönetimlerinin kendilerini kalkan olarak kullanan isimleri görmezden gelmesinin veya korumasının da oldukça yanlış olduğunu düşünüyorum. Bize düşen en önemli görevlerden biri eşsiz güzellikteki, koruma altında olan koylarımızı, sahillerimizi, ormanlarımızı, göllerimizi, denizlerimizi, adalarımızı gelecek nesillere aynı şekilde aktarmak. Doğal zenginliklerimizin bazı insanlar tarafından rant kapısı olarak kullanılmasına izin verilmemesi gerekiyor. Para hırsı ile hareket ederek milli değerlerine, vatanının doğal zenginliklerine ihanet edenler, hak ettikleri cezayı elbet bir gün alacaklar. Yüce Türk Yargısı gereğini yapacaktır." ifadelerini kullandı. Kendisine yapılan tehdit ve hakaretler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunarak hukuki süreci başlattığını belirten Metin Gire, "Haber 48 Gazetesi olarak, doğruları yazmaktan asla geri durmayacağız!" dedi.

CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI CHP’Lİ BAŞKAN İŞÇİ KIYIMIYLA GÖREVİNE BAŞLADI