Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde bulunan Martı Koyu, 1. Derece Sit Alanı olmasının yanı sıra kıyıda bulunan sakız ağaçları ve tarihi kalıntı ve kuyular ile önem arz eden bir doğal zenginlik. 

Edinilen bilgilere göre, dün haberimizde yayımlanan iddiaların sahibi Ahmet Çoban (51), Martı Koyu hakkında Dalaman Turizm Kalkınma Kooperatifi ve Kooperatifin Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kılavuz'un ismini vermiş, bölgedeki arazilerin zilliyet haklarını alarak yıkım, kesim ve inşaat için zemi hazırlama işlemlerinin Özkan Kılavuz ve beraberindeki isimler tarafından yapıldığını iddia etmişti. Çoban'ın konuşmasında bahsettiği siyasi isimlerden birinin ise Ak Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tan olduğu iddia edildi.

MEHMET TAN, MARTI KOYU'NA %15 ORTAK MI?

Mehmet Tan ile gazetemizin kurucusu Metin Gire'nin yaptığı görüşmede, Mehmet Tan ortaklığı doğruladı. Mehmet Tan konuşma sırasında, "Martı Koyu projesinin %15'i bana, %15'i Taner Ç.'ye kalan %70 ise Ankara'dan yurt dışı bağlantısı da bulunan ünlü bir ilaç firması sahibine ait" dedi. Mehmet Tan, Martı Koyu'na yapılmak istenen iskele için "Henüz iskele için ruhsat alamadık, ruhsat almak için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

ÖZKAN KILAVUZ'UN YORUMDA PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAF MEHMET TAN'I İŞARET ETTİ

DALAMAN BELEDİYESİ’NİN İFTARINA BÜYÜK KATILIM DALAMAN BELEDİYESİ’NİN İFTARINA BÜYÜK KATILIM

Martı Koyu hakkındaki iddiaları haberleştirerek dün yaptığımız haberin altına sosyal medya'da yorum yapan Özkan Kılavuz, iddiaların sahibi Ahmet Çoban'ın Martı Koyu'ndaki arazisinin haklarını devretmek için imzaladığını belirttiği bir fotoğraf paylaştı. Ancak Kılavuz'un paylaştığı fotoğrafın NOTER veya herhangi bir yer değil Ak Parti Muğla İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Muğla MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tan'ın ofisi olduğu iddia edildi. Böylelikle "ortak" oldukları iddia edilen Kılavuz ve Tan'ın Martı Koyu'nda yapılmak istenen işlemlerdeki ilişkisi de kendileri tarafından doğrulanmış oldu.

MEHMET TAN'IN DALAMANDAKİ OTEL İNŞAATININ ÖNÜNDEKİ BETON BLOKLAR ŞÜPHELERİ ARTTIRDI

Farklı kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Martı Koyu'nda, sadece kıyıdaki araziler için değil koyun tamamı için bir proje yapılarak Martı Koyu'nun marinaya çevrilmek istendiği ifade edildi. Bunun için koya yapılması düşünülen "yüzer iskele"nin temeli için kullanılacağı iddia edilen beton blokların ise Mehmet Tan'ın Dalaman Havalimanı yolu üzerinde inşaatı devam eden otelinin önündeki arazide dizili halde hazır bekletildiği görüntülendi.

Uluslararası Dalaman Havalimanı yolu üzerindeki beton blok görüntüsü ise, okuyucularımızın dikkatini çekerek tepkiye neden oldu. "Dalaman Belediyesi, bu çalışmaları ve görüntüyü görmüyor mu? Belediyemizin harekete geçmesini istiyoruz" diyen okurlar, yetkilileri göreve çağırdı.