Edindiğimiz bilgi ve polis tutanaklarına yansıyan iddialara göre, Muğla’nın Dalaman ilçesini sarsan, içinde darp, adam kaldırma, zorla senet imzalatma, tefecik gibi birçok suçun bir anda işlendiği bir olay meydana geldi.

500 BİN LİRALIK BORÇ, 1 MİLYON 150 BİN LİRA OLDU

Dalaman’da Gürkan Ç. isimli bir kişi, ilçede faaliyet gösteren beton firmasının sahibi Ramazan G.'den (56) daire almak amacıyla 500 bin lira borç para aldı. Yaklaşık 3 hafta sonrada Ramazan G., Gürkan Ç.’yi Dalaman sanayisinde bulunan beton şantiyesine çağırdı.

Beton firması sahibi

Gürkan Ç., aldığı borç parayı ödemek için kardeşi Nadir Furkan ile birlikte Ramazan G.’nin şantiyesine gitti. Ancak Ramazan G., 500 bin liralık borcun 1 milyon 150 bin lirayı çıktığını söyledi. Borcu alırken Ramazan G. ile arasında herhangi bir faiz oranı konuşmayan Gürkan Ç., yeni miktarı duyunca şoke oldu. Yeni rakamı kabul etmedi ve 500 bin lirayı hazırladığını, teslim ederek borcunu ödemek istediğini belirtti.

2 MİLYON TL'LİK ARACIN ZORLA DEVRİNİ İSTEDİLER

Bunun üzerine Gürkan Ç.’nin iddiasına göre Ramazan G., “Seni öldürürüm, yaşatmam, dükkânlarını yakarım, aileni öldürürüm.” gibi tehditler savurdu. Ayrıca, Gürkan Ç.’den kardeşi Nadir Furkan’ın üzerine kayıtlı olan ve değeri 2 milyon TL’lik arabasın satışını istedi.

Beton firması çalışanı

NOTER ÖNÜNDE DARP VE TEHDİT

Gürkan Ç. yaşadıklarından korktuğu için kardeşiyle birlikte devir için notere gitti. Ancak Nadir Furkan, noterde imza vermedi. Ramazan G. ve Atilla P. isimli kişi, Gürkan Ç.’ye tokat attı, boğazını sıktı. Yine iddiaya göre, “Seni öldürürüm buradan çıkmazsın, imzalayacaksın.” şeklinde tehditler devam etti. Cebindeki araca ait ruhsatı zorla almaya çalıştı. Ancak bu tehditlere ve tacizlere rağmen noterde satış işlemi gerçekleşmedi.

FAS DALAMAN'A CHARTER UÇUŞLAR YAPMAYA HAZIRLANIYOR! FAS DALAMAN'A CHARTER UÇUŞLAR YAPMAYA HAZIRLANIYOR!

"ŞANTİYEYE SÜR, BUNLARI ÖLDÜRECEĞİM"

Bunun üzerine Ramazan G. ve adamları, Gürkan Ç. ve Nadir Furkan’ı noterin önünde zorla arabaya bindirdi. Ardından Ramazan G.’de kardeşinin kullandığı aracın arka koltuğuna bindi. Ramazan G., iddiaya göre, “Direkt şantiyeye sür, bunları öldüreceğim” diye tehditlerde bulundu ayrıca sinkaflı cümleler kurdu. Araba şantiyeye doğru ilerlerken kavşakta yavaşladı. Bu esnada Gürkan ve Nadir Furkan kardeşler arabadan atladı. Ancak Ramazan G. ve adamı olduğu iddia edilen Atilla P. tarafından yakalandı.

ZORLA SENET İMZALATTILAR

Arabada bulunan Atilla P. isimli kişi, Nadir Furkan’ı zorla getirdi ve imzalaması için senedi arabanın üzerine koydu. İmzalamada diretince, “Abini öldürürüz, seni öldürürüz.” diye tehdit ve hareketler savurdu. Kardeşler, bilerek ev adresini senede yanlış yazdı. Senet geçerli olmadı. Ayrıca, Atilla P. Nadir Furkan üzerine kayıtlı 2 milyon lira değerindeki aracın ruhsatını da küfür ve tehdit eşliğinde teslim etmelerini istedi.

NADİR GÜRKAN ZORLA SENET ANINI ANLATTI

Öte yandan, Nadir Gürkan Ç.’nin zorla senet imzalatma aşamasını polis ifadesinde şöyle anlattı: “Ramazan G. ve Atilla P. isimli kişiler yanımıza geldi. Birden anda abime yumruk ve tekme ile saldırdı. Abime ‘Seni öldürürüm o arabayı vereceksin.’ dedi. Bana ise, ‘seni de öldürürüm, aileni öldürürüm’ dedi. Sinkaflı cümleler kurdular. Korktuğum için ben araya giremedim. Beni darp etmediler. Abimin tişörtü parçalandı, kafasına çok sayıda yumruk attılar. Vücudunun her yerine vurdular.

Ramazan G. ve Atilla P. isimli şahıs bana, ‘bu senedi imzalamasan abine olanı sana da yaparız öldürürüz, imzalamazsan abini buradan çıkarmayız.’ şeklinde söylemde bulundu. Bende çok korktuğum için abime daha fazla zarar vermelerini engellemek için getirmiş oldukları senedi söyledikleri şekilde yazarak imzaladım. Abim de kefil kısmını imzaladı, abimin borcunun 500.000 TL olmasına rağmen bana 1.150.000 TL yazdığım senedi zorla imzalamak zorunda kaldım.” Olay polise intikal etti. Gürkan Ç. ve Nadir Furkan Ç., Ramazan G. ve diğer kişiler hakkında şikayetçi oldu. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

İşte olayın görüntüleri:

Kaynak: Haber48