Konuya ilişki Datça İlçe Belediyesi’nin sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: “Datça'nın huzur ve güzelliklerle dolu sokaklarında, çevre bilincini ön planda tutan bir yaklaşım sergileyerek, ilçemizdeki cadde ve yol kenarlarındaki özel mülk arsalarında Zabıta Müdürlüğümüz ekiplerince gerçekleştirilen rutin denetimler sırasında, izinsiz asılmış ve çevre kirliliğine yol açan 8 adet ilan tabelası tespit edilmiştir.

DATÇA'DA TARİHİ ESER OPERASYONU: ROMA DÖNEMİNE 12 ADET SİKKE ELE GEÇİRİLDİ DATÇA'DA TARİHİ ESER OPERASYONU: ROMA DÖNEMİNE 12 ADET SİKKE ELE GEÇİRİLDİ

Bu tabelaların sahipleriyle ivedilikle iletişime geçilmiş ve çevre düzenimizi koruma altına almak adına tabelalarını 3 gün içerisinde kaldırmaları konusunda uyarılmışlardır. Verilen süre zarfında yapılan kontrollerde, 4 tabelanın sorumluluk bilinciyle kaldırıldığı görülmüş, ancak diğer 4 tabelanın hala yerinde durduğu tespit edilmiştir.

İlgili mülk sahiplerine, Kabahatler Kanunu'nun çevreyi koruma yükümlülüklerini ihlal ettikleri için kişi başı 15.000,00 TL idari para cezası uygulanmıştır. Bu yaptırımın ardından, kalan tabelalar da derhal kaldırılmıştır.”

Kaynak: Haber merkezi