Mersin ve Gaziantep'te DEAŞ silahlı terör örgütüne fon sağlayanlara yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınanlardan 7'si tutuklandı. Tutuklanan 5 şüpheli ile 2 şirketin tüm malvarlıklarına da el konuldu.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, DEAŞ terör örgütüne fon toplama ve sağlama faaliyeti yürüttüğü iddia edilen 9 kişi ile 2 şirketi takibe aldı.

TOPRAK ALTINDA KALAN İKİ İŞÇİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI TOPRAK ALTINDA KALAN İKİ İŞÇİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

MASAK da şüpheliler ve şirketler hakkında rapor düzenledi. Raporda 1 milyon 200 bin lira civarında şüpheli para transferinin olduğunun tespit edilmesi üzerine operasyon için düğmeye basıldı.

Mersin ve Gaziantep'te eş zamanlı düzenlenen operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 604 bin 345 TL ile çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

TÜM MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin 7'si çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan, tutuklanan 5 şüpheli ile 2 şirketin tüm malvarlıklarına el kondu.