SAHİLE VURAN CESET, ‘SEÇMEN KARTI’NDAN TEŞHİS EDİLDİ SAHİLE VURAN CESET, ‘SEÇMEN KARTI’NDAN TEŞHİS EDİLDİ

Deniz Harp Okulunun kuruluşunun 250’nci yıl dönümü, okulun Heybeliada Yerleşkesinde düzenlenen törenle kutlandı.
 
Tören için Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Millî Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu’nun yanı sıra amiraller, subaylar, eski deniz kuvvetleri komutanları ve okuldan mezun emekliler vapurla Heybeliada’ya geldiler.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığ'na ait helikopter ve su üstü unsurlarının eşlik ettiği özel vapura, Heybeliada açıklarında TCG ANADOLU personelince, denizcilere özgü “çimariva” adı verilen selamlama yapıldı.
 
Heybeliada’ya ulaşan davetliler selamlamanın ardından  okul yerleşkesine geçtiler.  Davetlileri; Deniz Eğitim Komutanı Tümamiral Erhan Aydın, Millî Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Ramazan Özoğul ve diğer yetkililer karşıladılar.
 
Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve davetliler, tören alanındaki yerlerini aldıktan sonra, Deniz Harp Okulu'nun kuruluşunun 250’nci yıl dönümü töreni başladı.

Nizam Heybeliada” adı verilen düzende aralarında fırkateyn, çıkarma gemisi, korvet, mayın gemileri, Sahil Güvenlik gemileri ve denizaltıların da bulunduğu 21 unsur ile Heybeliada açıklarında tören geçişi gerçekleştirildi. Geçiş anında, Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, okulun yerleşkesinden gemileri selamladı.