Deniz Kuvvetleri Komutanlığ'nca Antalya’nın Sarısu açıklarında icra edilen tatbikat, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Akdeniz’in önemli tatbikatlarından DOĞU AKDENİZ-2023’e,  NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubunda yer alan 1 İspanya, 2 İtalya ve 1 Türkiye görev gemisi katıldı. Amerika Birleşik Devletleri ve Pakistan’dan ise; birer deniz karakol uçağı katıldı. ABD, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya Kuveyt, Suudi Arabistan ve Ürdün olmak üzere toplam 8 ülkeden 59 yabancı gözlemci, tatbikatı takip etti.

TARLADA JANDARMAYI GÖRÜNCE ŞOK OLDULAR AMA NEDENİ BAŞKA ÇIKTI TARLADA JANDARMAYI GÖRÜNCE ŞOK OLDULAR AMA NEDENİ BAŞKA ÇIKTI

Tatbikatta ayrıca Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın en yeni ve en güçlü üyelerinden birisi olan TCG ANADOLU da görev yaptı. TCG ANADOLU gemisinde yer alan yerli ve milli imkanlarla üretilen zırhlı amfibi hücum aracı (ZAHA) ve gemiye konuşlu LCM’ler ile sahile intikal edildi. Muharip Olmayanların Tahliyesi Tatbikatı’nda senaryo gereği TCG Anadolu’da motor çalıştıran 3 helikopterden ikisi önce alanın güvenliğini sağlamak maksadıyla sahile indi.. Daha sonra, 3. helikopter, sahile fast dropla iniş gerçekleştirdi. Tatbikatın devam senaryosunda,  I. İnönü Denizaltısı’ndan alınan yaralı yine helikopterle içerisinde hastane barındıran TCG ANADOLU gemisine taşındı.

Tatbikat, personelin komuta kademesini selamlaması ile son buldu.