MSKÜ Kamu Yönetimi Doktora öğrencisi Ceren Demir, "Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma" programı kapsamında  hazırlanan "Genç Profesyonel Bursu Kanada 2024"'e  burslu katılmayı hak eden  tek Türk öğrenci oldu. 

Peki bu program nedir, ne işe yarar?

SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ? SEÇİMLERLE İLGİLİ OKUL KARARI! 1 NİSAN TATİL Mİ?

Mentor Dost canlısı Profesyonel Topluluğu'nca (MAPS),  40 yaş altı gençlerin liderlik becerilerini geliştirmeyi amaçlayan "Genç Profesyonel Bursu Kanada 2024"yüksek sorumluluk duygusu ve  niteliklere sahip vatandaşlar yetiştirmeye ve bunun için de kültürel çeşitliliğe, çok sayıda etnik kökenin dahil edilmesine ve dinler arası uyuma odaklanıyor.

"Genç Profesyonel Burs Programı”,  MAPS'ın dünyanın dört bir yanından izleyicileri davet ettiği bir programdır. Katılımcılarına, profesyonel bir platform sağlamayı ve  küresel sorunların çözülmesine yardımcı olmayı amaçlar. MAPS, Nepal'de son dönemdeki başarılı yönetiminin ardından,  "Genç Profesyonel Bursu Kanada 2024"ü başlatıyor ve  YPF'yi batıya doğru genişletiyor.

15 tam burslu, 25 yarı burslu ve 110 kendi imkanlarıyla gelebilecek dünya genelinden 150 kişi şimdiden 20-23 Şubat 2024 ‘te Kanada'da düzenlenecek olan programa katılmak üzere seçildiler.