Google'ın dün dolar fiyatıyla ilgili yaptığı hata ortalığı karıştırdı. Arama motoruna ''1 Dolar kaç lira?'' diye yazan yatırımcılar ''24 lira'' cevabını alınca panik yaşadı. Özellikle kripto para piyasasında dolara endeksli olan Tether/TL tarafında yaşanan panik satışları yüzde 4'lük düşüşe neden oldu. 

Google daha sonra hatayı düzelterek doların gerçek değerini yansıttı. Kur şu sıralar 28,25 lira seviyesinden işlem görüyor.Google'ın dün akşam doları 24 lira olarak göstermesi ortalığı karıştırdı. Doların 4 lira düştüğünü zanneden birçok kişi kripto para piyasasında dolara endeksli olan Tether/TL'de panik satışı yaptı. Sabah saatlerinde hatanın düzeltilmesiyle ortalık sakinleşti. Kur haftanın ilk işlem gününde saat 10.05 itibarıyla 28,25 liradan işlem görüyor.

GOOGLE DOLARI 4 LİRA BİRDEN DÜŞÜRDÜ
Geçtiğimiz perşembe günü Merkez Bankası'nın faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkarmasının ardından gözler Dolar/TL kuruna çevrilmişti. Son 3 gündür 28.10 TL dolaylarında işlem gören dolar dün akşam yaşanan bir hata nedeniyle Google arama motorunda 4 TL birden düşerek 24 TL olarak göründü.

BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI

YATIRIMCILARDA PANİĞE NEDEN OLDU
Google, doların grafik eşliğinde 24,05'e düştüğünü gösterse de söz konusu saatlerde piyasa işlemlere kapalıydı. Yani bir fiyatlama mümkün değildi. Google'ın sistemsel hatası, yatırımcılarda kısa süreli bir paniğe neden oldu.