BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI BAŞKA İLDEN MUĞLA'YA ARABA ALMAYA GELDİ! KABUSU YAŞADI

Bakan Fatih Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2022 yılı bütçesi görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını cevapladı.


CHP’li milletvekillerinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Karakış Fonu’nu hatırlatması ve bu konudaki soruları üzerine Dönmez, şu ifadeleri kullandı:


“Muhalefetten bazı arkadaşlarımız Karakış Fonu başta olmak üzere sosyal tarifeler gibi birtakım öneriler getirdiler. Bizim bu anlamda desteklemeye ilişkin bir yetkimiz yok ama yıllardır bu kamuda tercih edilen bir yöntem. Faturanın 200 TL’sini vatandaş ödüyorsa 200 TL’sini de devlet olarak biz ödüyoruz. Ama bunu yeterince vatandaşa anlatamıyoruz. Ama onun üzerinde yeterince çalışmamız gerek. Bizim de gündemimizde, kademeli tarife, sosyal tarife gibi bunlar bizim de gündemimizde. Bunlar için hukuki düzenlemelere ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz.”


Dönmez, TRT payı eleştirilerine ilişkin de tarımsal sulama abonelerinin elektrik faturasındaki TRT payının kaldırılması için çalışma yaptıklarını ve Meclis grubuna gönderdiklerini açıkladı.
 

Kaynak: HaberGlobal