Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından 8’incisi düzenlenen Memur-Sen 8’inci Büyük Türkiye Buluşması Ankara’da gerçekleştirildi. Burada konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücretin altında emekli aylığı olmaması gerektiğini belirterek "Kamu görevlileri için ödenen 8 bin 77 liralık seyyanen zam güncellenerek emeklilerin de gelirlerine yansıtılmalı." dedi.

"EMEKLİLERİN ALIM GÜCÜ YÜKSELMELİ"

ÜRETİCİ BEDAVA YAPTI! BİNLERCE KİŞİ TARLAYA AKIN ETTİ ÜRETİCİ BEDAVA YAPTI! BİNLERCE KİŞİ TARLAYA AKIN ETTİ

Yalçın, vergideki adaletsizliğe dikkat çekerek "Dolaylı vergi azalsın, doğrudan vergi arttırılsın diyoruz. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın ve vergide adalet sağlansın istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarının asgari ücretin altında olmaması gerektiğine işaret eden Yalçın şöyle devam etti: "Dar gelirliler, emekliler açlık sınırında ve altında yaşamasın istiyoruz. Uzun süreli çalışmaktan sonra emekli olanlar, meslekten emekli oldular ama hayattan emekli olmadılar. Onun için emeklilerin alım gücü yükselmeli asgari ücretin altında emekli maaşı olmamalı. Kamu görevlileri için ödenen 8 bin 77 liralık seyyanen zam güncellenerek emeklilerin de gelirlerine yansıtılmalı diyoruz.”