SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşı ve seyyanen zamla ilişkin net rakamları açıkladı.Milyonlarca emeklinin maaş tepkisi sonrasında yapılan düzenleme ile zam oranı yüzde 49,25 olarak belirlendi.Ancak yapılan düzenleme 6 bin 700 TL ve altında kök aylığı alan milyonlarca emekli artıştan etkilenmedi. En düşük emekli aylığı 10 bin TL’de kalmaya devam etti.

Emekli 6

NİSAN AYI ZAM ŞAMPİYONU O ÜRÜN OLDU NİSAN AYI ZAM ŞAMPİYONU O ÜRÜN OLDU

Bu noktada 15 bin TL açlık sınırının altında en düşük emekli aylığı alan emekliler ise duruma tepki gösteriyor.Pek çok emekli sosyal medya hesaplarında maaşlarına düzenleme getirilmesi ve seyyanen artışın yapılmasını istiyor.Son günlerde bayram ikramiyesi, seyyanen zammın yerini almaya başladı.Ancak, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, seyyanen zammı unutmadı. Erdursun, maaşların ve seyyanen zammın olması gereken rakamlarını ortaya çıkardı.

Emekl 1 1 6

Normalde bir kişinin şu anda en düşük 10 bin TL aldığına değinen Erdursun, “2000 ve 2008 yılında emekli aylığı hesaplama sistemi değişmeseydi en düşük emekli aylığı 20 bin TL olacaktı. En düşük aylıkta bile yıllık 120 bin TL emeklinin zararı olmayacaktı” dedi.

Bayram ikramiyesinden ziyade seyyanen artış konusu yine gündemde olmasının gerekliliğine ayak basan Erdursun, “Çünkü 7.500 TL aylık alan kişilerin maaşları 10 bin TL’ye tamamlandı. Yüzde 49,25'lik artış yapıldı. Ancak 10 bin TL alanlar için yüzde 33'lük bir artış oldu. Bir emekli için 10 bin TL rakamı gerçekten çok düşük. 10 bin TL’nin üzerinde bir seyyanen artışın yapılması muhakkak gerekiyor” dedi.