Muğla Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Marangozhane Atölyesinin ilgi gören projesi, bu sefer de özel ihtiyaç sahibi bireyleri ustalaştıracak eğitimler verecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde Görevli Öğretmen Güzin Şahin, "Engellerimin Ustasıyım projemiz 5 farklı branşta 5 hafta sürecek şekilde atölyeler şeklinde yapılandırıldı. Atölyelerimizde 20 yaş üzeri özel bireylerimiz faydalanacaklar. Bu atölyeler sayesinde motor beceri gelişimi, duygusal gelişim, odaklanma, sabır, işbirliği, yenilikçi düşünme becerileri, bağımsızlaşan becerileri ve en önemlisi özgüven gibi fikirler sağlayacaklar. Burada birlikte arkadaşlarıyla bir ürün ortaya çıkarabilecekler. O yüzden bunları çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Eğitim sendikaları iki gün daha boykotta: 'Okulda can güvenliğimiz yok'
Eğitim sendikaları iki gün daha boykotta: 'Okulda can güvenliğimiz yok'
İçeriği Görüntüle

Atölye Şefi Ümit Çalışkan ise "Eğitimde marangozluk, elektrik, sıhhi tesisat ve boyama atölyesi olarak alanlar bulunmakta. Bu eğitimde engelli bireylerin kendi hayatlarında yaşadığı zorlukları aşmaları, biraz olsun özgüvenlerini kazanmalarını hedefliyoruz. Engelsiz bir hayat yaşamalarını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.