Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart yerel seçim ziyaretleri kapsamında Muğla'ya geldi. Karşılama töreninden sonra halka seslenen Erdoğan, Muğla'da olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, gönüllerinin Muğla'dan hiç ayrılmadığını, Muğla'ya yapılan her hizmette mühürlerinin ve damgalarının olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Fırsat buldukça Marmaris'teki devlet misafirhanesinde birkaç gün dinlenmeye çalışan bir kardeşiniz sıfatıyla kendimi fahri Muğlalı olarak da görüyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Cumhurbaşkanlığında aldığımız yüzde 34,5 ve milletvekilliğinde aldığımız yüzde 32 oy oranı için tüm Muğlalılara teşekkür ediyorum ama biliyorum ki bu oy oranları Muğla ile aramızdaki sevginin derinliğini göstermekten çok uzak. Hep söylediğimiz gibi biz bugüne kadar sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Ülkemizin asırlık ihmallerin sonucu olan altyapı eksiklerini gidermek için çalıştık.

"MUĞLA'NIN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİDİR"

Muğla hak ettiği yerde değildir. Muğla'nın potansiyelini tam anlamıyla kullanmasının önündeki en büyük engel ise bu şehrin büyükşehir belediyesini 25 yıldır yöneten zihniyettir. Kendisi şehir için hiçbir şey üretmeyip Muğla'yı köy görünümünde tutanlar, bakanlıklarımızın ve girişimcilerimizin hayata geçirmek istediği projeleri engellemek için de ellerinden geleni yapmışlardır. Öyle ki Muğla Büyükşehir Belediyesinin idari tasarrufla veya yargı yoluyla engellediği projeleri üst üste koysanız bir Muğla daha çıkar. Şayet bugün Muğla turizmde ve tarımda Antalya'nın gerisinde kalmışsa tek sebebi işte bu zihniyettir. Ve onun Atatürk'ün arkasına saklanan kifayetsiz temsilcileridir."

"AYAYDIN TERCİHİ BİLE KARARLILIĞIMIZIN İFADESİDİR"

Cumhur İttifakı olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Aydın Ayaydın'ı gösterdiklerini anımsatan Erdoğan, sözlerinin devamında şunları söyledi:

"Kendisi ülkemizin akademide, bürokraside, siyasette tecrübeli, en saygın, en çözüm odaklı isimleri arasında yer alan bir hocamızdır. Sadece bu tercih bile şehrimizi hak ettiği eserlere ve hizmetlere kavuşturma konusundaki kararlılığımızın ifadesidir. Muğla'mızın diğer alanlarla birlikte belediyecilikte de Türkiye Yüzyılı vizyonumuza uygun adımlarla ilerlemesini istiyoruz. Biz bu konuda kararlıyız.

"MİLLİ İRADE BAYRAMINI İLAN EDECEĞİZ"

6 GÜNDÜR ARANAN GENÇTEN ACI HABER 6 GÜNDÜR ARANAN GENÇTEN ACI HABER

Bu yıl inşallah Ramazan Bayramı gelmeden beraberce 31 Mart'ta milli irade bayramını ilan edeceğiz. Cumhuriyetimizin ikinci asrına yakışır yeni bir kalkınma hamlesinin startını inşallah sizlerle birlikte sandıkta vereceğiz. Ülkemize ve Muğlamıza en büyük müjdemiz bu olacaktır."

"GEMİLERİMİZ, TARAMA ÇALIŞMALARINA İNŞALLAH BU HAFTA BAŞLIYOR"

Erdoğan, Ören ve Turgut Reis yat limanlarını, Bodrum ve Güllük iskelelerini şehre kazandırdıklarını belirterek, "Fethiye ve Marmaris Körfezi'nin balçıktan temizlenmesi için gönderdiğimiz iki tarama ve dip temizleme gemisi dün itibarıyla bölgeye ulaştı. Gemilerimiz, tarama çalışmalarına inşallah bu hafta başlıyor." dedi.

Erdoğan, Muğla'nın turizm ve tarım potansiyelini artırmak için hayata geçirmeyi planladıklarını, gerek kendilerinin gerek Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın'ın pek çok projesi bulunduğunu belirtti.

9 İLÇEYE DAHA DOĞAL GAZ ARZI

Muğla'ya 8 baraj, 7 içme suyu tesisi, 20 sulama tesisi, 1 arazi toplulaştırma projesi, 70 taşkın koruma tesisi, 8 gölet ve 10 hidroelektrik santrali kazandırdıklarını anlatan Erdoğan Muğla'ya, Menteşe'ye, Yatağan'a, Ula'ya, Kavaklıdere'ye ve Bayır'a doğal gaz arzı sağladıklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Milas, Ortaca ve Seydikemer'e de doğal gaz arzını sağlamayı planlıyoruz." dedi.