BAŞINDAN VURULMUŞ OLARAK BULUNDU! İDDİA VAHİM… BAŞINDAN VURULMUŞ OLARAK BULUNDU! İDDİA VAHİM…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı tebriği dolayısıyla telefonda görüştü. Son olarak, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda diğer siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu Mermerli Salon'daki bayramlaşmada bir araya geldi.

31 Mart yerel seçimlerin ardından yapılacak ilk yüz yüze görüşme, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özel ile görüşmesinde sıcak başlıklar olacak. Sivil anayasa için Meclis'te görüşme trafiği başladı. Görüşmede, yeni anayasa çalışmalarındaki son durumun ele alınması bekleniyor.

Görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamları ile kalıcı barışın sağlanabilmesi için atılan adımların da değerlendirilmesi öngörülüyor. Özgür Özel'in görüşmede, Filistin için liderlere yazdığı mektup ile önümüzdeki günlerde Filistin'e yapacağı ziyareti de anlatması bekleniyor.

CHP KURMAYLARI NE DİYOR?

Görüşmenin siyasetteki gerginliği azaltmasını umduğunu söyleyen CHP kurmayları da, “Biz sert eleştiri yapmaktan da el sıkmaktan da çekinmiyoruz. Emeklilerin asgari ücretlilerin halini de soracağız” diyor. Erdoğan-Özel görüşmesinin siyasette yeni bir dönemi açabileceğini söyleyen kurmaylar, “Bugün olacak görüşmeye göre ileride iletişim kanalları da açık kalabilir. Belki ülkedeki çok önemli sorunlarla ilgili görüşmek gerektiğinde, genel başkan yine Erdoğan’la bir araya gelebilir. Erdoğan da Özgür Bey’i arayabilir, fikrine danışabilir” diyor.

Öte yandan kurmaylar Erdoğan’ın yirmi yılı aşan iktidarındaki tavırlarını da anımsatarak şu değerlendirmeyi de sözlerine ekledi: “Cumhurbaşkanı şu ana kadar demokratik ülkelerde olduğu gibi muhalefetin önerilerini dinleyerek bir şeyler yapsa Türkiye bugünkü noktada olmazdı. Belki yerel seçimlerin sonucundan sonra bir farklılık olur mu göreceğiz. Ama 31 Mart’ın mesajını iyi okuyan bir sonraki seçimlerde de başarılı olacak.” Partililer, CHP lideri Özel’in “Çankaya Köşkü’nde olması şık olur” dediği, Saray’da da olması gündeme gelen görüşmenin AK Parti genel merkezinde gerçekleşmesiyle ilgili de “Orta yol bulunmuş. Demek ki iki parti lideri olarak görüşecekler” dedi.