YENİ KABİNE ÜYELERİ BUGÜN MECLİS'TE YEMİN EDECEK! YENİ KABİNE ÜYELERİ BUGÜN MECLİS'TE YEMİN EDECEK!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu.

Burada yine enflasyon ve hayat pahalılığını kabul eden Erdoğan, "En büyük baş ağrımız olan enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda da gerekli adımları atıyoruz. Fahiş fiyat artışlarıyla milletin lokmasına göz dikenlerle ilgili bakanlıklarımız denetimlerini sürdürüyor" iddiasında bulundu.

MİLLETİMİZDEN BİZE GÜVENMESİNİ İSTİYORUM

Emeklilere de mesaj veren Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Memurun, işçinin, emeklinin aylıklarında yüzde 50’ye varan oranlarda artışa gittik. Şimdi bu ara çıkardılar bir şey; ‘emeklinin maaşlarını artıralım.’ Yüzde 50’ye varan artışlar yaptık. Emeklilerimizin sıkıntılarını hafifletmek amacıyla tek seferlik 5 bin lira ödenmesi, bayram ikramiyelerinin yüzde 50 artırılması, banka promosyonlarının yükseltilmesi gibi çeşitli çözüm yollarını devreye aldık.

Depremin ekonomimizin yüklediği faturaya rağmen bu adımları attık. Daha önce nasıl enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdiysek, inşallah aynısını yine biz başaracağız. Çok iyi çalışılmış ekonomi programımız, güçlü kadromuzla ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Milletimden de bize ve ekonomi ekibimize güvenmesini istiyorum."

ENFLASYONUN DÜŞÜŞÜ İÇİN TARİH VERDİ

Erdoğan "İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz. Bütçe imkânlarını genişletmek için hazırlıklarımız var. Önümüzdeki yıldan itibaren çalışan ve emeklilerimizin alım gücünü eskisinin üzerine çıkartmaya başlayacağımıza inanıyoruz. Yeter ki birliğimize sahip çıkalım. Yeter ki biz aramıza kimseyi sokmayalım. Gerisi sadece vakit ve planlama meselesidir" diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ