En düşük emekli aylığı 23 bin 552 lira oluyor
En düşük emekli aylığı 23 bin 552 lira oluyor
İçeriği Görüntüle

Gayrimenkul sahiplerinin her yıl iki taksit halinde ödediği emlak vergisinin günü yaklaştı. Aşınan bilgiler neticesinde ev, arsa, arazi veya işyeri sahibi vatandaşların 2025 yılına ait ikinci taksit ödemelerini 1 Aralık 2025 Pazartesi gününe kadar yapmaları gerekiyor.
ÖDEME TAKVİMİ NETLEŞTİ

1 Kasım itibarıyla başlayan ikinci taksit 1 Aralık’ta sone erecek. Ödemeler ise ya belediyelerden ya da e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak. Bunun dışında bankaların mobil uygulamaları veya internet bankacılığı kanalları aracılığıyla da ödeme gerçekleştirilebilecek.
GECİKME FAİZİ UYGULANACAK

Emlak vergisini süresinde ödemeyenlere ise %4,5 oranında faiz uygulanacak. Bunun dışında emlak vergisiyle birlikte çevre temizlik ve ilan-reklam vergilerinin ikinci taksit ödemeleri de 1 Aralık 2025 tarihine kadar yapılabilecek. Bu ödemelerin de gecikmesi durumunda aynı oranda faiz zammı uygulanacak.