Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, ilçede görev yapan basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Programa, AK Parti Fethiyle İlçe Başkanı Murat Çağlar Ayıkol, MHP Fethiye İlçe Başkanı Abdulkadir Tekin de katıldı.

KÖRFEZİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

MUĞLA’DA ÜST ÜSTE TURİST KAZASI! KAZALARIN NEDENİ NE? MUĞLA’DA ÜST ÜSTE TURİST KAZASI! KAZALARIN NEDENİ NE?

Programda gazetecilere açıklama yapan Kökten, Körfez projesine değindi. Kökten, şunları kaydetti: “Körfezimiz ile ilgili çalışmamız var. Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Aydın Ayaydın ile projemizi yürütüyoruz. Yakın bir zamanda Körfezimizle ilgili fizibilite çalışmaları başlayacak. Buraları tekrardan kullanılabilir, Körfezimizin her yeri tekrardan temizlenmiş bir şekilde on yıllık bir projeye imza atmak üzereyiz. İçimizdeki Fethiye aşkı körfezden geçiyor. Körfezi en yakın zamanda temizlemek için çalışmalara başlıyoruz.”

TERSANE İLE BÜTÜNCÜL PROJE

Bu kapsamda ilçedeki tersane projesini de ele aldıklarını belirten Kökten, “Tersane ilgili bakanlığın yapmış olduğu bir proje var. Bunun hayata geçirilmesi gerekiyor. Deniz Ticaret Odası başkanımız ile bu konuyu görüştük. 1 Nisan’da göreve geldiğimiz gün tersane ile ilgili çalışmalarımız başlayacak. Yeri belli, tahsisi yapılmış. Deniz üzerindeki arkadaşlarımızla birlikte, fikir birliğini uygulayarak hayata geçecek. Burası olacak diye tasarrufumuz yok. En doğru yere karar verip uygulayacağız. Körfezi temizliğine başlandığı zaman hem tersanenin yeri, farklı yere alınması, Körfeze gelen suların ıslah edilmesi bütüncül bir proje. Her yeri tertemiz yapacağız. Uzun yıllar sorun yaşanmayacak.” İfadelerini kullandı.

SEÇİM ÇALIŞMALARI İYİ GİDİYOR

Başkan Adayı Kökten, seçim çalışmalarından memnun olduğunu, bu kapsamda kırsala da gittiklerini belirterek, “Bütün eksikleri not ediyoruz. En büyük problem en büyük imar. Bütüncül imar planlarıyla ilgili çalışmalarımız var. Sayın bakanımızla görüştük önümüzde hafta Ankara’ya gideceğim. Onların sorunları da giderilecek.” Dedi.

OTOPARK SORUNU

Kökten, ilçedeki otopark sorunun çözümü için 3 ayrı lokasyon düşündüklerinin altını çizdi ve ekledi: “Herhangi bir tanesini ivedilikle hayata geçireceğiz. Projelerimiz verdik. Yerin tahsis edilmesini istiyoruz. Bakanlığımıza görüşüyoruz. “

FETHİYE BELEDİYE BİNASI TAŞINACAK

Kökten, Fethiye Belediye binasını taşıyacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Fethiye Belediyesi’nin mevcutta kullanmış olduğu binasını taşıyacağız. Tüm STK’ların ve vatandaşlarımızla birlikte vereceğimiz karar ile Fethiye’ye en yakın yerde, herkesin istediği bir yerde, Fethiye Belediye binamızı inşa edeceğiz. Fethiye’ye yakışır bir bina olacak. Bu şekilde şehir içi trafik sorunu çözülecek.”

YENİ OTOPARK YERİ TAHSİS EDİLDİ

Kökten, yeni otopark yerinin tahsisinin yapıldığını belirterek, “Orası Büyükşehir’in projeleri içerisinde. Bizde Büyükşehir belediyemizle birlikte bu projeyi destekliyoruz. Yeni otogarın yapılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek.” İfadelerini kullandı.

SANAYİ SİTESİ TAŞINACAK

Kökten, ilçedeki sanayi sitesinin şehrin içinde kaldığını ve kaldırılması gerektiğine dikkat çekerek, şunları aktardı: “ Yeni bir sanayi sitesi kurmamız gerektiğini biliyoruz. Çünkü sanayi sitemiz şuanda şehrin içinde kaldı. Burada küçük bir yanlış anlaşılma var. Sanayi sitesinin yeni yerine taşındığı zaman şuan ki yerin kamulaştırılacağı gibi bir söylenti var. Öyle bir şey yok. Herkesin kendi dükkanı, kendi arazisi, kendi gayri menkulü. Bunla ilgili bir tasarrufumuz olamaz. Sanayi esnafının çektiği sıkıntıları gidermek ve trafiği rahatlatmak adına öyle bir proje üretiyoruz. En yakın yer Çırpı mevkiinde planlıyoruz. Tüm sanayi esnafının kurduğu bir kooperatif olursa çalışmaların daha hızlı yürüyeceğini düşünüyoruz. Kurumsallaşmaları gerekiyor. Onlarla birlikte hep beraber yeni yerimizi inşa edeceğiz.”

“Büyükşehir Belediye başkan adayımız Aydın Ayaydın ile çalışmalar başladı. Ulaştırma, Çevre ve Şehircilik bakanlığımız, iki bakanlığımız tarafından çalışmalar başlatıldı. Bu seçimle bağımsız. Burada seçildikten sonra yapmak gibi bir düşüncemiz yok.” Projelere siyasi olarak bakmadığının altını çizen Kökten, “Ben Fethiye’liyim birçok konuya siyasi olarak bakmıyorum. Çözülmesi gereken sorunları bugün çözülmesi gerekiyorsa bunun startını veriyorum.” Dedi.

Kökten, meclis listelerini ilçe seçim kuruluna  teslim ettiklerine de değindi ve “Hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

ANJİYO CİHAZI SEÇİMDEN ÖNCE GELECEK

AK Parti Fethiyle İlçe Başkanı Murat Çağlar Ayıkol ise gazetecilerin sorusu üzerine, anjiyo cihazı hakkında bilgi verdi. Şunları aktardı: “ Seçim öncesinde Marta ayında anjiyo cihazıyla ilgili hazırlık tamamlanmış olacak. Vatandaşlara hizmet vermeye başlayacaktır.” Doktorla ilgili soruya ise seçimden önce hizmet vermeye başlayacağı paylaşımında bulundu. Ayıkol, yeni hastane yerine ilişkin ise ihale yapıldığını proje aşamasında olduğunu, proje bittikten sonra çalışmaların başlayacağını söyledi.