223 yatak kapasitesi ile Fethiye ile beraber Muğla’nın Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Denizli’nin Acıpayam, Çameli,  Gölhisar ve Antalya’nın Kaş ilçesi olmak üzere 3 ilden 8 ilçenin resmi olarak yaklaşık 500 bin nüfusuna, gayri resmi olarak ta yaklaşık 750 bin nüfusa hizmet vermeye çalışan Fethiye Devlet Hastane’sinde kış aylarının gelmesi ile beraber artan üst solunum yolları rahatsızlıklarından dolayı yoğunluk arttı. Yoğun bakım ünitelerinde yer bulmak zorlaşırken polikliniklerden sıra almak mucizelere kaldı.

NEZLE; GRİP NEDENİ İLE İLK OLARAK SAĞLIK OCAKLARI TERCİH EDİLMELİ

Artan yoğunluğun büyük kısmının nezle, grip ve buna bağlı rahatsızlıklar olduğunu ifade edilirken, birçok hastalığın sağlık ocaklarında çözülebilecek derece rahatsızlıklardan kaynaklandığını belirtiliyor. Hastaların en ufak rahatsızlıklarda hastaneyi tercih etmelerinin büyük yoğunluk oluşturduğunu ifade eden yetkililer bu yüzden hayati tehlike oluşturabilecek rahatsızlığı olan kişilerin doktora ulaşmalarının zorlaştığını söylüyorlar. Yetkililer hayati tehlike oluşturabilecek rahatsızlığı olan hastaların hastanelerden daha kolay yararlanabilmeleri adına vatandaşların nezle, grip ve buna bağlı rahatsızlıklarından dolayı sağlık ocaklarını tercih etmeleri, burada bulunan doktorların sorunu çözememesi halinde hastanelere gelinmesi konusunda vatandaşlara rica ediyorlar.

HASTANELER MİKROP ÜRETİM MERKEZİ

Ufak bir rahatsızlık nedeni ile gelmenin hasta ve hasta refakatçisi adına tehlikeli olabilecek sonuçlar bile doğurabileceği ifade edilirken kış aylarında kalabalık ortamlarda bulunmanın tehlikeli olabileceği,  hava almayan kalabalık yerlerin mikrop üretim merkezi gibi mikrop saçtığı ve hastanelerin de bunlardan bir tanesi olduğu ifade ediliyor. Yetkililer hastaneye gelmek zorunda olanların da mutlaka maske kullanmaları gerektiğini belirtiyorlar.

FETHİYE'DE NEFES KESEN ŞAMPİYONA BAŞLADI FETHİYE'DE NEFES KESEN ŞAMPİYONA BAŞLADI