Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonunun en yoğun döneminde, deniz ulaşımında önemli bir adım attı. Fethiye’ye yakınlığıyla bilinen Şövalye Adası ile Fethiye merkez arasında karşılıklı yolcu motoru seferleri başladı. Hem adada yaşayanlar hem de tatil için bölgeye gelen yerli-yabancı turistler, artık ulaşımda konfor ve düzenle tanışıyor.

Fethiye’de balayı faciası: 11 gün sonra hayatını kaybetti
Fethiye’de balayı faciası: 11 gün sonra hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

KONFORLU SEFERLER, BELİRLİ SAATLERDE

15 Eylül’e kadar sürecek seferlerde motorlar, Fethiye Belediyesi rıhtımındaki Pelikan Kafe önünden ve Şövalye Adası'ndan olmak üzere karşılıklı günde üç kez hareket ediyor.
Fethiye kalkış: 09.00 – 14.00 – 19.00
Şövalye Adası kalkış: 10.00 – 15.00 – 20.00

20 dakikalık keyifli bir deniz yolculuğuyla ada ile şehir arası ulaşım artık çok daha kolay.

ÜCRETSİZ VE İNDİRİMLİ TARİFELER

Muğla Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla ücret tarifelerinde de vatandaş dostu uygulamaları hayata geçirdi.
– 65 yaş üstü vatandaşlar, şehit yakınları ve gaziler: Ücretsiz
– Öğrenciler: 50 TL
– Öğretmenler ve 60-65 yaş arası vatandaşlar: 75 TL
– Tam bilet ücreti: 100 TL
Ödemeler sadece kart ile yapılıyor.

“YILLAR SONRA RAHAT BİR NEFES ALDIK”

Şövalye Adası’ndan pazara gelmek için seferi kullanan Serpil Özer, duygularını şu sözlerle paylaştı:
“Çocukluğumdan beri Şövalye’de yazları yaşıyorum. Eskiden motor seferleri çok düzenliydi ama yıllardır yoktu. Belediyeye çok söyledik ama sesimiz duyulmuyordu. Şimdi motorları tekrar görünce çok sevindik. Binlerce teşekkürler Muğla Belediyesi’ne.”

BAŞKAN ARAS: VATANDAŞ NE İSTEDİYSE ONU YAPTIK

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise açıklamasında, “Karayolu olmayan adalarda ulaşım lüks değil, temel bir ihtiyaç. Şövalye Adası’nda yaşayan vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine bu hattı hizmete aldık. Yerel yönetim olarak halkın ihtiyaçlarına kulak veriyoruz” dedi.