Muğla Valiliği, Kelebekler Vadisi’ne ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Fethiye’deki Kelebekler Vadisi şehir hayatından kaçıp doğayla buluşmak için mükemmel bir yerdir.” İfadelerini kullandı.

FETHİYE’DE EV YANGINI: 92 YAŞINDAKİ KADIN KURTARILAMADI FETHİYE’DE EV YANGINI: 92 YAŞINDAKİ KADIN KURTARILAMADI

Kelebekler Vadisi, Fethiye’nin Faralya Köyü’nde yüksek tepelerin arasında kalarak kendini korumuş mükemmel bir yer. 50 metre yükseklikten dökülen şelalesi, barındırdığı 80’den fazla kelebek türü, bembeyaz kumsalı ile dünyadan soyutlanmış bir cennet bahçesi gibi.

KELEBEKLER VADİSİ’NE NASIL GİDİLİR?

Kelebekler Vadisi‘ne ulaşmak için öncelikle Fethiye Ölüdeniz’e gelmeniz ardından, Ölüdeniz’den kalkan teknelere binmeniz gerekmektedir. Bu tekne sizi Ölüdeniz’den alıp Kelebekler Vadisi’ne direk olarak götürüyor. Yaklaşık 25-30 dakikada vadiye varabiliyorsunuz.

Kara yoluyla ulaşmak isterseniz Fethiye Otogar’dan kalkan Faralya minibüslerine binip, Ölüdeniz’i geçtikten sonra Kelebekler Vadisi’nin yukarısında inip, aşağı doğru 1 saat zorlu bir iniş gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bu yürüyüş gerçekten zorlu çünkü bazı yerlerde kayalar o kadar dikleşiyor ki halatların yardımıyla iniyorsunuz.