Eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in özel kalem müdürü olduğu sırada FETÖ kumpasıyla görevden alınarak bir süre cezaevinde tutuklu kalan Ömer Zeren, flaş bir iddia ortaya attı.

Zeren, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Başkanı Ahmet Acar'a sert bir suçlamada bulunarak kendisinin görevden alınarak cezaevine gönderilmesinde etkili olduğunu öne sürdü.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Zeren şu ifadeleri kullandı:

"EGM PERSONEL DAİRESİNİN BAŞINDA OTURAN FETULLAHÇI ZAT, 2010 YILINDA FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ŞAHSIMI KUMPAS YOLUYLA TUTUKLAYARAK CEZA EVİNE YOLLAMASINDAKİ ROLÜNÜ, TERFİ İŞLEMLERİNDE DE YERİNE GETİRDİĞİNİN FARKINDAYIM!"

MUĞLA DAHİL 8 İLDE OPERASYON! SUÇ MAKİNESİ GİBİ… MUĞLA DAHİL 8 İLDE OPERASYON! SUÇ MAKİNESİ GİBİ…

NE OLMUŞTU?

2010 yılında Eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ve özel kalem müdürü Ömer Zeren’i görevden uzaklaştırmak için FETÖ'cü hakim ve savcılar ile emniyet sorumluları hakkında soruşturma açılmıştı.

Açılan davada Savcılık, dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen ile dönemin özel yetkili savcıları Cemil Tuğtekin ve Mustafa Bilgili'nin aralarında olduğu 11 FETÖ'cü hakim-savcı hakkında iddianame hazırladı.

İddianamede, FETÖ'nün 2010 yılında Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'i ve Özel Kalem Müdürü Ömer Zeren'i görevden uzaklaştırmak için komplo kurduğu bilgisi yer aldı.

İddianamede ayrıca dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen, dönemin savcıları Cemil Tuğtekin, Yıldırım Bayyurt, Mustafa Bilgili, eski hakimler Süleyman İnce, Dündar Örsdemir, Muhammet Alabaş, Gürcan Acar, Ali Ertan, Abdulkadir Çakır, Dursun Ali Gündoğdu şüpheli olarak yer aldı. Görüşen ve Tuğtekin'in FETÖ yöneticileri, diğer şüphelilerin de bu terör örgütünün üyeleri olduğu belirtildi.