Fethiye İşletme Fakültesi Umut Ertürk Konferans Salonu’nda ‘Girişimciliğe Dair’ adlı söyleşi düzenlendi.  Söyleşiye Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Coşkun ve akademik personel ile birlikte yüzlerce öğrenci izleyici olarak katılırken konuşmacı olarak ise Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı katıldı.

Fethiye İşletme Topluluğu tarafından organize edilen söyleşinin açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Recai Coşkun yaptı. Öğrencilere girişimci olma hevesi aşılamak için yapılan daveti geri çevirmediği için  Başkan Çıralı’ya teşekkür eden Dekan Coşkun, işletme fakültesi öğrencilerini iş dünyasıyla buluşturarak girişimcilik ruhunu önceleyecek bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Dekan Coşkun’un ardından kürsüye gelen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ilk olarak, ticari kariyerine ilişkin önemli dönüm noktalarını öğrencilerle paylaştı. Tekstil, eğlence ve yeme-içme sektörlerinde uzun yıllar faaliyet gösterdikten sonra 2018 yılında FTSO’da Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildiğini aktaran Başkan Çıralı, son olarak Odadan arta kalan zamanlarda emlak ve inşaat sektöründe faaliyet yürüttüğünü kaydetti.   
 

İŞTE FETHİYE'DEKİ FESTİVALDE SATILAN MANTARIN FİYATI İŞTE FETHİYE'DEKİ FESTİVALDE SATILAN MANTARIN FİYATI

“BÖLGEYE DEV YATIRIMLAR KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

FTSO’nun 122 yaşında Türkiye’nin en köklü odalarından biri olduğunu anlatan Çıralı, Fethiye ve Seydikemer’de ticari hayatın güvenli ve sorunsuz şekilde yürütülmesi için gayret göstermenin yanında, bölgeye dev yatırımlar kazandırmak içinde gece gündüz çalıştıklarının altını çizdi. Babadağ Teleferik’in FTSO tarafından bölgeye kazandırıldığına dikkati çeken Çıralı, bugünlerde Seydikemer Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi için de aynı oranda hevesli ve istekli olduklarını kaydetti. Seydikemer'in Çobanisa Mahallesi’nde yapılacak projenin 1200 dönüm alan üzerinde, 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacağını anlatan Başkan Çıralı, 30 bin büyükbaş hayvan kapasitesine sahip olacak projeyi Fethiye ve Seydikemer’e kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
409168374_332249992850822_7861596155738020295_n

“ADINIZIN İYİ VE DÜRÜST OLARAK ANILMASI, KARİYERİNİZDE SİZİN EN BÜYÜK REFERANSINIZ OLACAKTIR”
 

Söyleşide öğrencilerden gelen girişimciliğe dair soruları da tek tek yanıtlayan Başkan Çıralı, “Her şeyden önce hedefinizi ve izleyeceğiniz yolu belirleyin. Yeni fikirler kadar birlikte çalışacağınız ekibin niteliği de çok önemli. Ekip arkadaşlarınızı iyi seçin. Teknolojiyi ve gelişmeleri iyi takip edin. Bu şimdiki neslin, yani sizlerin en iyi yaptığı şey. Bu konuda sizden önceki nesillere göre öndesiniz. Ancak sizden sonraki nesillere göre de geride kalma ihtimalini göz ardı etmeyin. Okuldan mezun olunca hemen girişimci olmanız çok zor, eğer ki aileden bir katkı yoksa iş hayatının ilk yıllarda kendinizi kanıtlamak, tecrübe kazanarak öne çıkmak için iş ayırt etmeyin ve gece gündüz demeden sabırla çalışın. Tecrübe ve insan biriktirin. En önemlisi ise iyi ve dürüst olun. Adınızın iyi ve dürüst olarak anılması, kariyerinizde sizin en büyük referansınız olacaktır.” dedi.
img_1950

ÖĞRENCİLERLE TELEFON NUMARASINI PAYLAŞTI, BÜYÜK ALKIŞ ALDI
 

Staj konusunda öğrencilerin yardım istemesi üzerine, salondaki tüm öğrencilere kaydetmeleri için cep telefonu numarasını veren Başkan Çıralı, kendisini arayanlara yardımcı olmak için elinden gelen gayreti göstereceğini sözlerine ekledi.
Söyleşi sonunda Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Coşkun tarafından teşekkür belgesi ve çiçek takdim edilen Başkan Çıralı, öğrencilerden yoğun alkış aldı.