41 yaşındaki Jorge Base, günü Arjantin’deki Florencio Diaz devlet hastanesinde, kolesistektomi olarak da adlandırılan safra kesesi alma ameliyatı için bıçak altına yattı. Fakat iddiaya göre hastane yönetimi, Jorge’nin safra kesesi alma ameliyatını, erkek cinsel organındaki sperm yollarının kesilmesi yoluyla yapılan kalıcı bir doğum kontrol yöntemi olan vasektomi (kısırlaştırma) ameliyatıyla karıştırdı. Yapılan vasektomi sonucu Jorge, kalıcı olarak "kısır" kaldı.

Aslında Jorge'nin haftalar önce planlanan safra kesesi ameliyatı, başlangıçta 27 Şubat Salı gününe alınmış, ancak son dakikada bir sonraki güne ertelenmişti.

RUSYA SEÇİMLERİNDE GALİP BELLİ OLDU! PUTİN DEVRİLDİ Mİ? RUSYA SEÇİMLERİNDE GALİP BELLİ OLDU! PUTİN DEVRİLDİ Mİ?

Öfkeli mağdur Jorge’nin avukatı Diego Larrey, hastanenin safra kesesi ameliyatlarını genellikle Salı günleri, kısırlaştırma ameliyatlarının ise Çarşamba günleri yaptığını açıkladı. Bu durumun, doktorlar için bir kafa karışıklığına neden olduğu düşünülüyor. Jorge, yanlışlıkla yapılan kısırlaştırma sonucu üçüncü kez baba olmanın ve eşiyle birlikte hayalini kurdukları kız çocuğunu yapmanın artık mümkün olmadığını kaydetti.