Bu akşam Gaziantep Havalimanına gitmek için Hatay Havalimanından havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopter Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü Mevki’nde kaza kırıma uğradı. En son saat 22.49’da Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi’nin temas ettiği helikopterde bulunan 2 pilot şehit olurken bir teknisyende yaralandı.

ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ SONRA KENDİ CANINA KIYDI ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ SONRA KENDİ CANINA KIYDI

Meydana gelen olay sonrası İçişleri bakanı Ali Yerlikaya bir mesaj yayınladı. Mesajında başsağlığı dileyen Bakan Yerlikaya “Bu akşam Gaziantep Havalimanına gitmek için Hatay Havalimanından havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopterimiz, Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğramıştır.
En son saat 22.49’da Birleştirilmiş Hava Harekât Merkezinin temas ettiği helikopterimizde bulunan 2 pilotumuz şehit olmuş, teknisyenimiz yaralanmıştır. Kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Aziz Milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı âli olsun. Yaralı polisimize acil şifalar diliyorum” sözlerine yer verdi.