FETHİYE’DE AVUKATIN EŞİNDEN ESRARENGİZ KAYBOLUŞ! FETHİYE’DE AVUKATIN EŞİNDEN ESRARENGİZ KAYBOLUŞ!

Ak Parti ile MHP,  Cumhur İttifakı olarak Muğla’nın Datça, Ortaca ve Fethiye İlçeleri’nde MHP adayının diğer 10 ilçe de ve büyükşehir belediyesinde ise AK Parti adayının desteklenmesi yönünde anlaşmaya varmıştı.  Muğla AK Parti’de belediye başkan aday adaylığına 13 ilçe arasında 13 isim ile en çok başvuru yapılan ilçenin Fethiye olmasına rağmen Fethiye’de seçime MHP adayı ile gidilecek olması büyük sürpriz olarak nitelendirilirken, alınan bu karar sonrasında MHP Muğla İl Teşkilatı’nda ve Fethiye İlçe Teşkilatı’nda aday belirleme çalışmaları başladı.

AK PARTİ’DEN ADAY ADAYI OLAN İSİMLERDEN BİRİNİN MHP ADAYI OLMASI DÜŞÜK İHTİMAL

Diğer taraftan AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu yapan bazı isimlerin seçimlere MHP adayı ile gidileceğinin açıklanmasından sonra MHP’den aday gösterilmek için çaba içerisine girmeleri de yadırganıyor. Bazı kesimlerin Fethiye’de AK Parti’de belediye başkan aday adayı olan Mehmet Hikmet Selçuk, Muhammet Kökten, Özay Karagöz, Keramettin Yılmaz, Salih Eroğlu, Mehmet Göksu, Turgay Öztürk, Yusuf Çaylı, Harun Reşit Yiğit, Alper Kabasakal, Ömer Yıldırım, Kadir  Sarıhan ve Turan Kovancı isimlerinden birisinin MHP Genel Merkezi tarafından MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı gösterilebileceği şeklinde ki konuşmalarının karşılığı olmadığı ifade ediliyor.

ADAY DAYLIĞI İÇİN 3 KİŞİ BAŞVURUDA BULUNDU AMA FARKLI 4 İSİM GÜNDEMDEYDİ

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde Fethiye’de Cumhur İttifakı Adayı’nın MHP’den olacağının açıklandığı 26 Aralık 2023 tarihinden itibaren MHP Fethiye İlçe Teşkilatı ve Muğla İl Teşkilatı tarafından aday belirleme çalışmaları devam ediyor.  MHP Fethiye Belediye Başkan Adaylığı için Dilber Aksoy Kocagöz, Efrayim Akçabel ve Mehmet Üyük resmi olarak başvurularını yapmışlardı. MHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adaylığı için 3 isim başvuruda bulunmasına rağmen belediye başkan adaylığı için 14 Mayıs Milletvekili Seçimleri’nde MHP Muğla 1. Sıra Milletvekili Adayı olan oyuncu Özlem Balcı’nın, 1999-2014 yılları arasından 4 dönem Fethiye Belediye Başkanlığı yapmış son yapılan 14 Mayıs Milletvekili Seçimleri’nde İyi Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Behçet Saatcı’nın, 2018 yılından bu yana; 27. Dönem MHP Muğla Milletvekili 4. Sıra Adayı H.Hakan Kürşat Gönül’ün ve uzun yıllar MHP Fethiye İlçe Başkanlığı ve belediye meclis üyeliği yapmış Cengiz Çay’ın isimleri geçiyor.

H.HAKAN KÜRŞAT GÖNÜL MÜ? CENGİZ ÇAY MI?

Yapılan tüm değerlendirmeler sonunda 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde birçok ismin gündeme getirilmesine rağmen MHP’nin Fethiye Belediye Başkan Adayı’nın H.Hakan Kürşat Gönül ve ya Cengiz Çay’dan birisinin olacağı ifade ediliyor. Bu iki isimden H.Hakan Kürşat Gönül olması için MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat çalışmalar yürütürken MHP Fethiye Teşkilatı’nın gönlünde ki ismin Cengiz Çay olduğu, Cengiz Çay’ın Fethiye Halkı tarafından daha çok tanındığı seçim çalışmaları anlamında bunun çok büyük bir avantaj olabileceği konuşuluyor.