Gerçekleştirilen protokol ile Adana'nın Seyhan ilçesi ile Muğla'nın Milas ilçesi resmi olarak kardeş şehirler olarak kabul edildi. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri, kardeş şehir protokolü imza töreni için Milas'a ziyarette bulundular.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay tarafından imzalanan protokolle, Milas ve Seyhan arasında resmi bir kardeşlik ilişkisi kuruldu.

Milas Belediye Başkanı “Biz Seyhan ile kardeşlik ilişkisinden memnunuz. Seyhan’ı takip ediyorum. Belli alanlardaki çalışmalarınızı da çok beğeniyorum. İstanbul’da fuarda Başkanımızla konuşma imkanımız olmuştu. Milas’ın Seyhan ‘a katacağı çok şey var. Seyhan’ın Milas’a katacağı çok şey var. Özellikle deneyimlerin, bilgi birikimlerinin paylaşılması, belli konularda Seyhan ve Milas’ın birbirlerine destek olmaları önemli. Bunları önemsiyoruz. Özellikle ziyaretiniz buraya ayrı bir renk ve heyecan kattı. Kardeşlik ilişkisinin içinin daha da doldurularak geliştirilmesi kanaatindeyim” dedi. 

"GURURLA VE SEVİNEREK İMZAYI ATIYORUM"

Protokolün imzalanmadan önce konuşma yapan Milas Belediye Başkanı Mehmet Tokat,  "Seyhan Belediyesi’yle kardeş belediye olmak ve önümüzdeki süre içerisinde iş birliğini daha da geliştiriyor olmak bizleri sevindiriyor. Gururla ve sevinerek bu imzayı atıyorum. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 

Seyha Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ise, "Kardeşlik bazen benzerlikler bazen farklılıkların bir arada olmasıyla daha güzel. Çoğu yapımız birbirimizden farklı aslında ama gönül birlikteliğimiz var. Birlikteliğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. Sonuç itibariyle hepimiz bu ülkenin daha iyi günlerde olması, insanımızın daha mutlu olması için çalışıyoruz. Bunu da inşallah önümüzdeki günlerde çok daha birlikte çalışmayla başaracağız. Farklılıkları bir araya getirmek rahatlıkla yapabileceğimiz bir şey. Bunu canı gönülden istiyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.