İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce arasında 1 Aralık Cuma günü bir görüşme yapıldığı öğrenildi.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV'de görüşme hakkında "Muharrem İnce birkaç hafta önce bütün muhalefete çağrı yapmıştı. Bunlardan birincisi sandık güvenliği ve iş birliği çağrısı yapmıştı. Bu çağrı CHP'de bir karşılık bulmuş. Öğrendiğim kadarıyla geçen cuma günü İmamoğlu ile Muharrem İnce görüştüler. Bu görüşmede ittifak meselesi de ele alındı" ifadelerini kullandı.

Saymaz'a konuşan Muharrem İnce, görüşmeyi doğrulayarak, "Seçimde iş birliği meselesini ele aldık" dedi.

BOLU’DA İŞ ADAMINI GASP EDEN ÇETE LİDERİ MUĞLA’DA YAKALANDI BOLU’DA İŞ ADAMINI GASP EDEN ÇETE LİDERİ MUĞLA’DA YAKALANDI

"OYLARIMIZ İSTANBUL'UN KAZANILMASINA ETKİ EDECEK"

Saymaz, İnce'nin görüşmede İmamoğlu'na, "Siz İstanbul'u 13 bin oy farkla almıştınız. Memleket Partisi ise cumhurbaşkanı adayı seçime girmediği halde İstanbul'da 100 bin üzerinde oy aldı. Dolayısıyla bu oy da İstanbul'un kazanılmasına etki edecektir." ifadelerini kullandığını belirtti.

"MUHALEFETİN ELİNDEKİ KALELERİN GİTMESİNİ İSTEMEM"

"Elbette iş birliğine sıcak bakıyorum" diyen İnce, "Muhalefetin elindeki kalelerin AK Parti'nin eline gitmesini istemem. Buna gönlüm razı olmaz. Bu bakımdan iş birliği önerisine açığım. Önümüzdeki hafta da görüşeceğiz" ifadelerini kullandı.

"İNCE'YE TEKLİF YAPILACAK"

Saymaz ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Muharrem İnce'ye teklif edilebileceğini duyduğunu belirtti.

İddiayı Muharrem İnce'ye sorduğunu belirten Saymaz, İnce'nin "Teklif edilmedi ama benim kulağıma geldi" dediğini aktardı.