Olay, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinin Güneykent Mahallesi'nde bulunan bir apartmanda gerçekleşti. İddiaya göre, 17 yaşındaki Zeynep Ç., akşam saatlerinde ablasıyla Instagram hesabının şifresi üzerine anlaşmazlık yaşadı. Tartışmanın şiddetlenmesiyle genç kız, oturdukları 7 katlı apartmanın 4. katından kendini boşluğa bıraktı.

KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA! KAYIP KORHAN BERZEG'LE İLGİLİ FLAŞ BİR BULGU DAHA!

Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaptığı incelemede, Zeynep Ç.'nin hayatını kaybettiği tespit edildi. Genç kızın cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Güvenlik güçlerinin olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattığı öğrenildi.

Yaşanan trajik olay, sosyal medya platformları veya popüler uygulamaların çocuklar ve gençler için ne kadar ciddi sonuçlar doğurabileceğini bir kez daha gösterdi. Küçük yaşlarda akıllı telefon ve tabletlere bağımlı hale getirilen çocukların, ilerleyen yıllarda sosyal medya ve uygulamalara bağımlı hale gelmesi ve hayatlarının vazgeçilmezi olarak görmeleri ciddi psikolojik sorunlara da yol açıyor. Ailelerin akıllı cihaz ve sosyal medya kullanımını denetlemesi, gerektiği noktada uzman yardımına başvurması öneriliyor.