İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, TASARRUF TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI İÇİŞLERİ BAKANLIĞI, TASARRUF TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI

Ümraniye Elmakent Mahallesi’nde metro şantiye alanı etrafında bulunan biri 3 biri 4 katlı olan 2 binada çökme meydana geldi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Olaya ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği, “Binaların boş olması nedeniyle olayda herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır. Binalar çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır” ifadelerine yer verdi. 

İşte o anlar:

İBB'DEN AÇIKLAMA

Olayla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıklamasında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Ümraniye Ataşehir Göztepe Metro Hattı Kazım Karabekir istasyonunda, kuyruk tüneli ile peron bağlantısının birleşmesine 5 metre mesafe kala, dökülmeler yaşandı. Çalışmalar durduruldu. Hem kazı çalışmasında, hem de yer üstünde önlemler alındı. 

Kazı çalışmaları öncesinde, güvenlik amacıyla 3 ay önce boşaltılan 6 daireli bina ile birlikte etrafta etkilenme ihtimali bulunan 2 bina daha tahliye edildi. İlgili altyapı kurumlarına bilgi verildi. 

Tüm çevre önlemleri alınarak 3 ay önce güvenlik amacıyla boşaltılan bina, bu sabah saatlerinde çöktü. Alınan tedbirler sayesinde olaydan etkilenen olmadı. Oluşan yıkımla ilgili tespit ve önlem çalışmaları sürdürülüyor."