Seçim çalışmaları kapsamında Ortaca ilçesine gelen İYİ Parti Muğla milletvekili adayı Ömer Kaya, Seçim Özel canlı yayınında yaptığı açıklamada, "30 yaşında bir genç olarak Vatanıma, milletime nasıl yardımcı olabilirim bunun derdine düştüm. Bu yüzden siyasete atıldım." dedi.

Saha çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Ömer Kaya; "Sahada aldığım tepkilerden en büyüğü ekonomi ile ilgili. İnsanların cebi yanmış durumda. İnsanlar artık bir değişim istiyor. İnsanların alım gücü düşmüş seviyede. Daha önceden böyle değildi. Tamamen ekonomi." şeklinde konuştu. 

Vatandaşların taleplerini aktaran Ömer Kaya; "Pahalılık, enflasyon düşecek mi? Biz ne zaman bir Avrupalı gibi, Arap ülkelerinden gelenler gibi seyahat edeceğiz, rahatımız ne zaman yerine gelecek diyor insanlar. Vatandaşlar için Dalaman, Ortaca, Köyceğiz veya Muğla'dan tatil için Kapadokya'ya veya Antalya'ya gitmek bu kadar mı imkansız hale getirilir. Yerli turist bitti şuanda. Bayramda insanlar İstanbul'dan çıkıp Muğla'ya gelmek için 3000 lira yakıt parasıyla karşı karşıya. Otoban, otoyol, köprü geçiş ücretleri aynı durumda. Maddiyat böyle olduğu için gelemiyorlar." dedi.

DIŞA BAĞIMLILIK EN AZA İNMELİ
Türkiye'de elektrik enerjisinin yüzde 80'e yakınını doğalgazı yakıp üretildiğini belirten İYİ Parti Muğla Milletvekili adayı Ömer Kaya; "Doğalgazı da dışarıdan alıyoruz. Bunu yaparken de yüzde 35'e yakın bir kayıp oluyor. Bunun önüne geçilebilmesi için iki tane formülümüz var. Bölgemiz Avrupa'nın en çok güneş ve rüzgar alan bölgesi. GEH, HES sahaları kurularak dışarı bağımlılığı en aza düşürmek. Temiz, yenilenebilir enerjiyi kullanmamız gerekiyor. Bu ülkeye yapılacak en büyük fayda enerjide dışa bağımlılığı en aza indirmek." ifadelerini kullandı.

ÖNCE KENDİ HALKIMIZ
Milletvekili seçilmesi durumunda vatandaşlarla iç içe olacağını söyleyen Ömer Kaya; "İnsan doğup büyüdüğü yerden kopamaz. Bu yüzden Muğla için ne yapılması gerekiyorsa elimizi taşın altına koyacağımızdan halkımızın şüphesi olmasın. Her şekilde, her şartta önce kendi insanımızı doyurmalıyız. Önce Dalaman, Ortaca, Köyceğiz, Kavaklıdere'deki insanlarımız refaha varsın ki diğerlerini yapabilelim. Halkla iç içe olmak, halkın sorunlarını dinlemek, çözebilmek benim çok hoşuma gidiyor." 

İNSANLARA SÖZ VERDİM
Muğla'daki en genç milletvekili adayı olduğunu dile getiren Kaya; "İnsanlar genç bir yüz gördüklerinde şaşırdılar. Ben ilçeleri gezerek kendimi tanıttım. İnsanlara her şey daha iyi olacak, bu kötü durumdan, kötü düzen yıkılıp yerine Millet İttifakı geldiği zaman her şey zamanla daha da güzel bir boyuta geleceğinin sözünü verdim. İnsanların güvenini alabilmek çok önemli. İnsanlar artık bize güveniyor. Biz elimizden geldiğince her şeyi yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.

YA ÜRETEREK VAR OLACAĞIZ, YA DA TÜKETEREK YOK OLACAĞIZ
Seçim gününe kadar sahada olacağını belirten Ömer Kaya, "Ortaca'da esnaf ziyaretleri yapacağız. Önümzdeki günlerde de Dalaman, Köyceğiz, Kavaklıdere, Datça'ya gideceğiz. İnsanlar bizi görmek istiyor. Yeni bir iktidar istiyor.Çiftçi kontak basamaz hale geldi, üretemiyor. Yem, gübre fiyatları cabası. İnsanlar üretim yapabilecek maddiyatı bulamayacak hale geldi. Ya üreterek var olacağız, ya da tüketerek yok olacağız. Biz üretmek istiyoruz. Bir şeyleri yeniden kazandırmak istiyoruz. Kazandırdıktan sonra Muğlamızın sorunları çözülür. Çiftçi üretim yapıp, ürünlerini satıp evine ekmek götürürse bizim hiçbir sorunumuz kalmaz. Son 11 yılda %73,6 oranında çiftçilerimizde bir azalma var. Kimse üretmiyor.İnsanlar toprağını satıp gidiyor. Köylü toprağını neden satsın? Ben bunun için gerekli reformlar, gerekli çalışmaların hepsi için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım." dedi.

Muğla turizmine değinen milletvekili adayı Ömer Kaya; "Muğla'ya gelen turistlerin %55-60'ı Antalya'ya, Kaş'a gidiyor. Neden Fethiye, Bodrum, Dalaman, Köyceğiz, Ortaca değil? Bunun için güzel tesisler yapılabilir. Dalaman Havalimanı yolu üzerine, Köyceğiz Gölü çevresine, Sarıgerme'ye güzel tesisler yapılabilir. Buralar bizim için altın değerinde. Bunları yapabilirsek turist burada kalır ve döviz bırakır. Döviz bıraktığı zaman da bu Muğla halkı için ek gelir haline gelir." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN İLE ÖZEL NE ZAMAN GÖRÜŞECEK? TARİH BELLİ OLDU ERDOĞAN İLE ÖZEL NE ZAMAN GÖRÜŞECEK? TARİH BELLİ OLDU

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLEMENTER SİSTEM
Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme ilişkin açıklamarda bulunan Ömer Kaya; "Genel başkanımız Meral Akşener'in "Ben Başbakan olacağım" söylemi güçlendirilmiş parlamenter sisteme kısa zamanda geçileceğinin bir işareti. İki yıllık bir geçiş süreci var. Benim kendi görüşüm iki yıldan sonra tekrar bir genel seçim, daha sonra parlementer sisteme dönüş olacak. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi öncesinde 4 lira olan mazot şuanda 19 lira. Soğan patates 1-2 lirayken şuanda 15-20 lira. Demek ki bu sistem gitmiyor, olmuyor. Bunun değişmesi gerekiyor. Bu yüzden de Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyorum. Bunun için de biz ve Genel Başkanımız elimizden geleni yapacağız diyorum." dedi.

İYİ Parti'nin seçim beyannamesi ile ilgili konuşan Ömer Kaya; "Türkiye'de şuan adil yargı var mı? Bu yargının herkes için eşit olması gerekiyor. Sağlık ve altyapı alanında güzel yatırımlar, güzel reformlar yapılarak ülkemiz çok daha güzel yerlere gelir. Bunun için de İYİ Parti'nin çok büyük reform çalışmaları var. Çocuklarımızın daha iyi yarınlarda büyüyebilmesi için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Muğla'da İYİ Parti'nin tüm milletvekili adayları yerli, yani Muğlalı. Herkes Muğla için çalışacak. Muğla kazansın. Bu kadar güzel tesislerimiz varken neden değerlendiremiyoruz. Bacasız fabrika turizm neden iyileştirilemiyor. Benim en önemli amacım bunları daha iyi yerlere getirerek ülkede ekonomiyi düzeltmek." ifadelerine yer verdi. 

Teknoloji ve eğitim reformlarına yönelik açıklamalarda bulunan Kaya; "0-3 yaşa kadar çocukların telefon, tabletle oynaması beyin gelişimi açısından zararlı. 3 yaşından itibaren çocuklarımızın teknolojiyi doğru kullanarak, doğru zamanlamalayla yetişmesi gerektiğini düşünüyorum. Teknoloji daha iyiye gidecek. Sokaklarda ücretsiz internetler yapmayı planlıyoruz. Bunlar için reformlar gelecek. Şuanda eğitim düzenimiz pandemiden dolayı uzaktan eğitim kapsamında yetişen öğrenciler ne yazık ki yeterli değil. 2020-2023 arasında mezun olan öğrencilerimiz yetişmedi. Onları yargılamıyorum ama bu düzenden dolayı daha fazla çalışarak açığı kapatmaları gerekiyor. Pandemide okula gidemediler, deprem olduğu için okula gidemediler. Bu yüzden daha adil, daha uzlaştırıcı bir eğitim olması gerektiğini düşünüyorum. Çocuklarımız üniversiteye başladığı andan itibaren örneğin bilgisayar mühendisliği; bölüm ikiye ayrılmalı. Kimin daha çok becerisi varsa o alana yönelmeli. Bu Avrupa'da da öyle. Böyle olması gerekiyor. Kalifiye eleman ülkemizde azaldı. Bu sorunu da aşmamız gerekiyor." dedi.
 
ESKİMİŞ DÜZEN DEĞİŞSİN

Ömer Kaya sözlerini şu ifadelerle tamamladı; "İnsanlarımız artık bize güvenmeli, bozulmuş, eskimiş düzen değişsin. 21 yıldan beri ülkeyi bu hükümet yönetti. Bir beş yıl da biz yönetelim. İnsanlarımız umutsuzluğa kapılmasın. Geliyor gelmekte olan diyorum."