İYİ Parti Milletvekili adayları dün akşam Muğla Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda tanıtıldı. İYİ Parti Muğla milletvekili aday tanıtım toplantısı, İYİ Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğinin ardından başladı. Milletvekili aday tanıtım toplantısında kürsüye ilk olarak İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe çıktı. Akmeşe konuşmasına katılımcıları selamlayarak başladı. 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerin cumhuriyet tarihinin dönüm noktası olacağını belirten Akmeşe; "Partimizin kuruluşundan bugüne kadar Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener'in liderliğinde ülkemizin içinde bulunduğu zorluklardan çıkabilmek, kaybettrilmek istenen  cumhuriyet değerlerimizin yeniden inşası, ülkemizin ve vatnadaşlarımızn refahı ve mutluluğu için tüm teşkiletlarımızla halkımızın sorunlarını dinlemye, dertlerini ortak olmaya çalışarak çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmadık." dedi. "Kesinlikle inanıyorum ki bu seçim ülkemizin yaşadığı sorunların son bulduğu, aydınlık yarınların inşasına başlanacağı bir seçim olacaktır. Hayat pahalılığını, liyaketsiz ve adaletsiz yönetim tarzını suni gündemlerle unutturmak isteyen iktidar ve yandaşlarının çabası halkımızın sağduyusu karşısında hezimete uğrayacaktır." şekinde konuşan İYİ Parti Muğla İl Başkanı, "Herkes çok iyi bilmelidir ki, İYİ Parti cumhuriyetimizin, devletimizin bekasının, halkımızın refahının, adaletin ve liyakatin teminatı olacaktır. Hedefimiz bu ucube cumhurbaşkanlığı sisteminin tüm olumsuzlukarıyla tarihe gömmek, güçlendirilmiş parlamenter sistemde sayın Genel Başkanımızı Başbakan görmek, İYİ Partimizi Türkiye'nin birinci partisi yapmaktır." dedi. Milletvekili adayları, il ve ilçe başkanları ve tüm teşkilatlarıyla sahada olacaklarını belirten Davut Cumhur Akmeşe "Milletvekili adaylarımızın ülkemize, partimize ve Muğlamıza hayırlı olmasını dilerim." dedi.

METİN ERGUN: "İYİ PARTİ BU UMUTSUZ MİLLETE UMUT OLMAK İÇİN KURULDU"

İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe'nin ardından milletvekili adayları kürsüye çıktı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Metin Ergun konuşmasında 5 yıl önce İYİ Parti olarak yola çıkış sebeplerini şu cümleler ile açıkladı; "Biz 5 yıl önce ne için yola çıktık. Birilerini belediye başkanı, milletvekili, il başkanı, ilçe başkanı, meclis üyesi vs yapmak için değil. Karar verdik. Türkiye'de kötü bir yönetim var. Git gide, adım adım hukukun, adaletin, demokrasinin kurallarının ortadan kalktığı ve adım adım otoriter bir rejime doğru giden ve en son referandumla birlikte artık otoriter bir rejim haline gelen, kural tanımayan, kurum tanımayan bir rejimle karşı karşıyayız. Bu bir nevi türk demokrasisi için bizim başlattığımız hareket, demokrasi mücadelesi, demokrasinin istiklal savaşıdır. İYİ Parti bunun için kurulmuştur. hukuku, demokrasiyi, adaleti, liyakati, şeffaflığı ortadan kaldıran, mülakat adı altında kadroları yandaşlarla dolduran, bir rant düzeni haline gelen, vergilerimizi gereksiz yatırımlara, sadece ve sadece yandaşı para pul sahibi yapabilmek için bir ekonomik düzen haline gelen bir rejim ortaya çıktı ve insanımız umutsuzluğa kapıldı. işte İYİ Parti bu umutsuz millete umut olmak için kuruldu.

14 MAYIS SEÇİMLERİNDE KİŞİLERİ OYLAMAYACAKSINIZ

2018 yılı ile 2023 yılını ekonomik olarak karşılaştıran Milletvekili Metin Ergun; "Bu rejim sadece bu değerleri değil aynı zamanda insanımızı açlığa mahkum eden bir rejim. Onun için 14 Mayıs seçimlerinde kullanacağınız oylarla, yapılacak olan seçimde kişileri oylamayacaksınız. Bir rejimi oylayacaksınız, bir zihniyeti oylayacaksınız. insanımızı açlığa mahkum eden, adaletten mahrum kılan. Adeta demokrasiden mahrum kılan bir yapıyı oylayacaksınız. Size bazı rakamlar vereyim. 4 kişilik ailenin açlık sınırı 2018 yılında 1714 lirayken 9 bin 591 liraya çıkmış. Söylediğim bu. Bu rejim insanımızı açlığa makhum eden bir rejim. Dolayısıyla oylayacağınız bu. Yine aynı şekilde 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı 5 bin 584 liraymış 2018 yılında, 2023 yılında 31 bin 241 liraya yükselmiş.

Bir kişinin aylık geçim maliyeti 2018 yılında 2 bin 122 liraymış, 2023 yılına geldiğimizde 12 bin 469 liraya yükselmiş durumda. Mesela gıda enflasyonu 2018 yılında yüzde 13.66'ymış, 2023 yılında yüzde 85'e yükselmiş durumda. Asgari ücret 1603 liradan 8 bin 506 liraya çıktı. Ama asgari ücretin alım gücü hemen hemen aynı oranda düştü. 2018 yılında 5,8 milyon resmi işsiz sayısı varken, şimdi devletin kayıtlarındaki resmi işsiz sayısı 7 milyon. Kredi kartı borçlu vatandaş sayısı 2018 yılında 30,2 milyon kişiymiş, şimdi 36,5 milyon kişiyi bulmuş durumda. Kredi kartı borcunu ödeyemeyen sayısı 2018 yılında 2 milyon 48 bin kişiymiş. 2023 yılının rakamları 4 milyon 148 bin kişi kredi kartı borçlarını ödeyemiyor. 64 ülke arasında sefalet endeksinde 2018 yılında dördüncü sıradaymışız, şimdi birinciliğe yükselmiş durumdayız." ifadelerini kullandı.

VERDİK YETKİYİ, GÖRDÜK ETKİYİ

Ergun konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı; "Ne demişlerde bize? Verin yetkiyi görün etkiyi. Verdik yetkiyi, gördük etkiyi. Çok sayıda veri var. Onun için bu rejim hukuku siyasallaştırdı, devlet kurumlarının hakemlik rolünü ortadan kaldırdı, sivil toplulum etkisizleştirdi, basın özgürlüğünde dibe vurmuş durumdayız. Dolayısıyla 14 mayıs'ta oylayacağımız bu. Kişiler değil. Ya bu rejime cumhur ittifakına oy vererek evet diyeceğiz, veya hep beraber bundan kurtulacağız."

BEHÇET SAATÇİ: "KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞ"

İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla 28'inci dönem Muğla Milletvekili Adayı Behçet Saatçi konuşmasına il yönetimine teşekkür ederek başladı. Saatçi; "Her seçimin ayrı bir hikayesi vardır. Önümüzdeki seçim de farklı bir seçim. Doğru gitmeyen işlerin olduğu bir ülkede köprüden önceki son çıkış gibi değerlendirdiğimiz bir seçime gidiyoruz. Bu seçimde hepimiz elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Şayet bir yerde işler iyi gitmiyor diyorsanız talip olma, müdahil olma mecburiyetiniz vardır. Bizce ülkede iyi gitmeyen işler olduğundan dolayı sayın Genel Başkanımızın yaktığı ilk meşaleden itibaren İYİ Partililer olarak bu ülkeyi yönetmeye talibiz." şeklinde konuştu.

İYİ Parti'nin Türkiye'yi yönetmek için kurulduğunu belirten İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Behçet Saatçi; "Bizler şu masada oturan 7 tane milletvekili adayını milletvekili yapmak için buraya gelmedik. Bu parti de birilerini milletvekili yapmak için kurulmadı. Bu parti türkiyeyi yönetmek, 1923 kuruluş değerlerine tekrar geri dönmek ve ülkemizi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için kurulan bir parti. Yoksa şahısları bir yerlere taşımak için kurulmuş bir parti değil." dedi.

İNANMADIĞIN İŞİ BAŞARAMAZSIN

"Genel Başkanımızın sarf ettiği mücadelenin yarısını şu salondaki bütün kardeşlerimiz olarak bizler sahada gösterelim bu işi bitiririz. İnanmadığın işi başaramazsın. Biz inanıyoruz. Bırakın a veya b partisinin milletvekili sıralamasını. Biz kendimize bakmak zorundayız. Çalışacağız ve sonunda da hep beraber başaracağız. Bizim amacımız çocuklarımıza, torunlarımıza bu genç evlatlarımıza umut vaat edebilecek, hayal kurdurabilecek bir ülke bırakmak." şeklinde konuşan Behçet Saatçi, "Tarihin Türk insanına, Türk milletine yüklediği misyonu omuzumuza, sırtımıza alarak bu Anadolu'nun kadim kültüründen beslenen değerlerimizi öne çıkararak bu ülkenin çok daha iyi yönetilebileceğini, bu ülkenin milli ve manevi değerlerini, yer altı ve yer üstü zenginliklerinin hepimize eşit şekilde dağıtıldığı takdirde ne garip, ne gariban, ne aç ne de sefilin bu ülkede kalmayacağını ve bu ülkenin yaşamaktan keyif alınan bir ülke olacağını ispat etmek için bir araya geldik." dedi

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ LAVANTA ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ LAVANTA ŞENLİĞİ DÜZENLEDİ

YEL, KAYADAN HİÇBİR ŞEY KOPARAMAZ

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Behçet Saatçi konuşmasını şu sözlerle tamamladı; "Hep beraber mücadele edeceğiz. Aramıza nifak sokmayacağız. Birbirimizin yüzüne söyleyemeyeceği hiçbir kelimeyi arkasından konuşmayacağız. Seçime üç beş gün kala da kimse kimseyi satmayacak. Yel, kayadan hiçbir şey koparamaz. Gitmeyi düşünen ya da giden arkadaşlar sanmayın ki bize zarar verdiler. Olmayacak hiçbir şey değil. İnanan bir insandan daha güçlü hiçbir silah icat edilmemiştir bu dünyada. Yeter ki inanalım. İnandıktan sonra başaramayacağımız hiçbir şey yok. Sefer bizden, zafer Allah'tan."

MEHMET TOSUN: "ÜLKEMİZİN BİR KADER SEÇİMİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun, 14 Mayıs seçimlerinin bir kader seçimi olduğunu belirterek; "Arkadaşlar 5 yıldan bu yana emek harcıyorsunuz. Maddi ve manevi çaba içerisindesiniz. 2018 yılında partimiz bir kritik eşiği geçti. Parlamentoda temsil yeteneğini yakaladık ve o günden bugüne 2019 yerel seçimlerinde de büyükşehirlerin ittifakla alınmasıyla birlikte partimiz üzerinden yapılan ittifakla bir umut doğdu. O yolculuğa hızla ilerliyoruz. Şimdi de ülkemizin bir kader seçimiyle karşı karşıyayız. İnşallah cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hep birlikte değiştireceğiz." dedi. 

ÜLKEMİZİ PARLAMENTER SİSTEMLE BULUŞTURACAĞIZ

Tosun konuşmasında; "Muğla'da da, Türkiye genelinde de yorulmadan, bıkmadan 1 aydan fazla kalan süreyi değerlendireceğiz Birinci parti çıkacağız. Birinci parti çıktığımız zaman ülkemizi parlamenter sistemle buluşturacağız. Daha adil, şeffaf bir yönetim anlayışını, liyakate dayalı bir kamu düzenini, adaleti, eşitliği, iyi bir eğitimi, iyi bir sağlık hizmetini, sosyal hizmetler de dahil mutlu, geleceğinden emin bir türkiyeyi hep birlikte inşa edeceğiz. ben buna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

SIRALAMANIN HİÇBİR ÖNEMİ YOK

Aday sıralamasının ve isimlerin önemli olmadığını söyleyen İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Mehmet Tosun; "Sıralamanın, aday olmamızın hiç bir önemi yok. Asıl olan millettir. Güzel bir kadroyla mücadele edeceğiz, başaracağız. 1 yıl sonra yerel seçimler var. Onun da işaret fişeğini buradan çakmış oluruz. Onun için şu zamanı iyi değerlendirelim. Tartışmaları bırakalım. Vatan, memleketin söz konusu olduğu yerde bizim hiçbir önemimiz yok. Engelleri aşa aşa başaracağız." dedi.

GÜLGÜN ÇOLAKOĞLU: "HER ŞEY ÇOK DAHA İYİ OLACAK" 

İYİ Parti Muğla Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Adayı Gülgün Çolakoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Partimizin kurucu üyeleri arasında bulunmaktayım. "Önce Türkiye'nin iyiliği, insanımızın iyiliği" diyerek çıktığımız bu yolda ülkemizi aydınlatacağız diyerek her gün tüm çalışmaların içinde yer aldım. Genel Başkanımızı Başbakan, Partimizi Muğlamızda ve ülkemizde birinci parti konuma getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bir kadın olarak anne şefkatiyle büyüttüğümüz partimizin son nefesime kadar neferi olacağım. Aday adaylığımdan itibaren milletin vekili olmak için çıktğım bu yolda bana destek veren, bu listede olmamı sağlayan genel başkanım sayın Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcım Prof. Dr. Metin Ergun, İl Başkanım Davut Cumhur Akmeşe ve yanımda olan, her zaman destekçim olan yol arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler ediyorum. 15 Mayıs'ta Türkiyemin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine iyilik güneşiyle aydınlanacak ve her şey çok daha iyi olacak."

AYFER İLHAN ÖÇER: "BİRAZ DAHA MUĞLA'DA OLMAYI İSTİYORUM"

Eski Muğla Milletvekili Muzaffer İlhan'ın kızı Muğla Milletvekili Ayfer İlhan Öçer çocukluğunu Muğla'da geçirdiğini belirterek; "1993-2013 arasında TBMM'de yasama ve denetim hizmetlerinde komisyon uzmanı olarak görev yaptım. Denetim alaınında araştırma, soruşturma komisyonlarında, genel kurulda, özellikle tarım komisyonu ve en son milli savunma komisyonunda görev yaptım. 2013 yılında istifayla ayrıldım. Döneminin iktidarının anlayışıyla uyumlanamadığım için 20 yılımı doldurduktan sonra ayrılmaya karar verdim. O arada partimiz kuruldu, 2018 yılında aday adayı oldum. Daha sonra parti genel merkezinde hukuk ve seçim işleri başkanlığında hukuktan sorumlu başkan yardımcısı olarak görevlendirildim. Yerel yönetim seçimlerinde Muğla'da adaylarımızla saha çalışmalarına katıldım." dedi.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Ayfer İlhan Öçer konuşmasını şu ifadelerle tamamladı; "Genel başkanımız bize iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasını verdi. Genel Başkanımızın gönlünde yatan aslan oydu. Şimdi ne olduğu belli olmayan, Türk tipi denilen ama aslında tek adam rejimi olan ve şuanda yaşayarak da yanlışlıklarını gördüğümüz bu sistemin değiştirilmesi ve dönüştürülmesi için gerekli çalışmaları yapmamızı istedi. Ben de hukuktan sorumlu başkan yardımcısı olarak başladım. Bu çalışmanın her aşamasında içinde oldum. O yüzden biraz daha Ankara'da ve genel merkezde olmak zorunda kaldım. Şimdi bu seçimler vesilesiyle biraz daha sizlerin içinde, biraz daha Muğla'da olmayı istiyorum."

TULGAY HASAR: "SIRALAMAMIZ ÖNEMLİ DEĞİL"

Sözlerine "İYİ partimizde sizlerle bir arada olmaktan onur ve gurur duyuyorum." cümleleriyle başlayan İYİ Parti Muğla Milletvekili Tulgay Hasar; "Ben 2 yaşındayken yanlış bir tedavi sonucu yaşamamı ve hayatımı ortopedik engelli olarak sürdürmekteyim. Hiçbir zaman engelli olmaktan utanmadım, yılmadım, bıkmadım. yaşasın bizlerin engelli mücadelesi." dedi. 

ENGELSİZ BİR YAŞAMI HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

Hasar konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Bizler sıralamamız önemli değil değerli dava arkadaşlarım. Önemli olan partimizi muğlamızda değerli milletvekilimizle ve milletvekili adaylarımızla birinci yapmaktır. Bizler onurumuzla yaşayan engelli topluluğuyuz. Umudun ve inancın mücadelesinde muğlamızın emrinde, engellimizin derdinde olmaya hazırım. İYİ Partimizi Muğla'da birinci parti yapacağız. Engelsiz bir Türkiye'yi, engelsiz bir yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz."

ÖMER KAYA: "ÜLKENİN HER YANINDA SES VERECEĞİZ"

Dalaman İYİ Parti Yönetim Kurulu üyesi ve Muğla Milletvekili Adayı Ömer Kaya yapılan toplantının önemli ve anlamlı olduğunu belirterek; "Milletimizin üzerindeki kara bulutları dağıtarak, ufkunu aydınlatacak, önünü açacak, huzura ulaştıracak güçlü nefesler olarak burada toplanmış bulunmaktayız. her biri birbirinden değerli siz milletvekili adayı arkadaşlarımla ülkenin her yanında ses vereceğiz. ısrarla, kararlılıkla büyük bir inançla. durmayacağız, gecikmeyeceğiz ve asla ve asla ihmal etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim