PENÇE KİLİT'TE 1 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU PENÇE KİLİT'TE 1 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından İzmir ve çevresi için yapılan sarı kodlu uyarının ardından beklenen fırtına, Çeşme ilçesinde, deniz taşmasına neden oldu. Karşıyaka ilçesinde fırtına sebebiyle taşkınlar yaşandı. Karşıyaka Yalı Caddesi ve Mavişehir bölgesinde, denizden gelen fırtınayla birlikte su taşkınları görüldü. Mavişehir bölgesinde taşkınların ardından vatandaşlar siren sesleriyle uyarıldı. Siren sesleriyle sokaklara çıkan vatandaşlar, otoparklardan araçlarını  uzaklaştırmaya çalıştı. 

Yaşanan şiddetli fırtınayla birlikte Yalı Caddesi’nde bulunan bir rezidansın kapalı otoparkını su bastı. Otoparkta bulunan çok sayıda lüks araç sular altında kaldı. Araç sahipleri itfaiye ekiplerinin yardımlarıyla,  araçlarını sular altından kurtarmaya çalıştılar.

Karşıyaka ilçesinin yanı sıra Alsancak ve Kordon’da da deniz taştı. Birçok iş yeri ve evi su basarken, Kıbrıs Şehitleri Caddesi sular altında kaldı. Sokakta mahsur kalan vatandaşlar; İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerince kurtarıldılar. Zabıtanın kamyonetinin kasasına binen vatandaşlar, tehlikeli olmayan noktalara taşındılar.

aa-20231126-33026482-33026457-izmirde-deniz-tasti-sokaklar-su-altinda-kaldi