Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince Milli Eğitim Bakanlığı'nda, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan görevden alındı.

Muğla’ya, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Emce Çay atandı. Bu atama kararında Çay’ın yer alması kafaları karıştırmıştı. Çünkü Emre Çay, 2021 yılından bu yana Muğla İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapıyordu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İHALELERİ ONLİNE YAPIYOR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İHALELERİ ONLİNE YAPIYOR

Emre Çay, konuyla ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Açıklamaları şöyle: “Burdur İl Millî Eğitim Müdürü iken 14 Haziran 2021 tarihinden itibaren Millî Eğitim Bakanlığımızca görevlendirildiğim yeryüzü cenneti Muğla'mıza; Millî Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in tensipleri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle asaleten atandım. Şahsıma bu önemli vazifeyi tevdî eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Daha büyük bir inanç ve heyecanla çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte Türkiye Yüzyılını inşa etmeye devam edeceğiz. Bizlere inanarak ve güvenerek her anlamda desteklerini esirgemeyen ve yanımızda olan tüm devlet büyüklerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ve gençlerimizin eğitimi için hizmet etme şerefini bahşeden Rabbime de sonsuz hamd ediyorum.”