28 ŞUBAT DAVASI SANIKLARI HAKKINDA YENİ KARAR 28 ŞUBAT DAVASI SANIKLARI HAKKINDA YENİ KARAR

Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Aydın'da Teoman Avcı ve Ferdi Kayhanlı, Kastamonu'da Ömer Çınar ve Balıkesir'de Salih Babayiğit'in liderliğini yaptığı suç örgütleri hedef alındı. Operasyonlar sonucunda örgüt elebaşları da dahil olmak üzere toplamda 63 şüpheli yakalandı. Ayrıca, yapılan analizler sonucunda şüphelilere ait banka hesaplarında 46 milyon lira para hareketliliği tespit edildi.

Aydın'daki operasyonlarda "nitelikli dolandırıcılık" suçunu örgütlü olarak işledikleri belirlenen suç örgütü elebaşları Teoman Avcı ve Ferdi Kayhanlı'nın yanı sıra 35 şüpheli yakalandı. Kastamonu operasyonlarında, kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve nakit para talebinde bulunan mağdurlardan belirli bir komisyon karşılığı pos cihazları ile hileli işlemler yaparak "kredi kartına takla attırmak" suçunu işledikleri tespit edilen örgüt lideri Ömer Çınar ve 21 şüpheli ele geçirildi. Balıkesir'deki operasyonlarda ise maddi sıkıntı içindeki kişilere boş senet imzalatarak yüksek faizle borç para verdikleri, borçlarını ödemek isteyenleri faizlerini arttırarak borçlarını bitirmelerini engelleyerek sistematik şekilde daha fazla borçlandırdıkları belirlenen örgüt lideri Salih Babayiğit ve 7 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucunda ele geçirilen deliller arasında 132 kredi kartı, 12 pos cihazı, 121 araç satış sözleşmesi, 2 milyon 685 bin lira tutarında çek, senet ve dekont, tabanca, av tüfekleri, 14 açık çek, çok miktarda para ve dijital materyal bulunmaktadır.