Kasımda enflasyon, aylık yüzde yüzde 3,28 artışla yıllık yüzde 61,98 oldu. 

ORTACA ZERDEÇAL VE ZENCEFİL ÜRETİMİNİN MERKEZİ OLACAK ORTACA ZERDEÇAL VE ZENCEFİL ÜRETİMİNİN MERKEZİ OLACAK

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) 12 aylık enflasyonu yüzde 129,27 olarak açıklamıştı. ENAG’a göre enflasyon ekimde aylık yüzde 5,58 arttı.

Merkez Bankası, 27 Temmuz’da açıklanan yılın üçüncü enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 22,3’ten yüzde 58’e yükseltmişti. Bu oran, kasımda açıklanan yılın dördüncü enflasyon raporuyla da yüzde 65’e yükseltilmişti. (AA)

Özgür Demirtaş'tan Acı Değerlendirme!

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, faiz artışını bol benzetmeli ifadelerle yorumladı. Demirtaş, 'Faiz artırımı bir sonuç! Bizim geçmişte yaptığımız hatalarımızın bir sonucu... Kendimiz ettik, kendimiz bulduk. Ağlamak yok... Şu an kemoterapi alıyoruz' ifadelerini kullandı.

Açıklanan enflasyon rakamları sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Demirtaş, "Faiz Artırımları Canımızı Yakacak" dedi ve şöyle devam etti:

"Zombi şirketler batacak. İşsizlik artacak. Para bulunamayacak. Ama faiz artırımına kızmanın alemi yok. Faiz artırımı bir sonuç. Bizim geçmişte yaptığımız hatalarımızın bir sonucu... Kendimiz ettik, Kendimiz Bulduk. Sigara içtik, Kanser olduk. Şimdi kemoterapi alıyoruz alıyoruz." (Editör Özel)