FOX TV’de izleyicilerle buluşan ve ilk bölümüyle birlikte tartışmaların odağına yerleşen "Kızıl Goncalar" dizisiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Özcan Deniz ve Özgü Namal’ın başrollerinde olduğı 'Kızıl Goncalar' dizisine RTÜK tarafından inceleme başlatılmıştı.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, X hesabındaki paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“FOX TV’de yayına giren son diziye ilişkin çağrı merkezimiz aracılığı ile vatandaşlarımızın şikayet bildirimleri titizlikle kayıt altına alınmaktadır. Tüm şikayetler, söz konusu yayın kuruluşunun denetimi ile sorumlu üst kurul uzmanlarımız tarafından incelenmektedir.”

SEKSENLER DİZİSİ OYUNCUSUNDAN ACI HABER! SEKSENLER DİZİSİ OYUNCUSUNDAN ACI HABER!

İSMAİLAĞA CEMAATİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

İsmailağa cemaati de tartışma konusu olan dizinin kaldırılması için sosyal medya hesabından çağrıda bulunarak söz konusu paylaşımda şu ifadelere ye rverilmişti:

“Allah Teala’nın isimlerini, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’i, dini-tasavvufi kavramlarımızı, mezhep ve tarikat gibi manevi kurumlarımızı, hacı ve hoca gibi çeşitli unvanları hedef alarak dinimizi ve dindarlarımızı aşağılamayı gaye edindiği anlaşılan yayın ve yapımların günümüz medyasında görülebilmesi asla kabul edilemez bir durumdur.”

GOLD FİLM'DEN AÇIKLAMA

İlk bölümüyle gündem olan "Kızıl Goncalar" dizisinin yapımcısı Gold Film'den de bir açıklama geldi.

Açıklamada dizinin hiçbir gerçek kurum, kuruluş veya kişiyle ilgili olmadığına dikkat çekilerek "Dizimiz bu toplumun tüm farklılıklarıyla bir arada yaşamayı başaran kesime bir ayna tutması için kurgulandı." ifadelerine yer verildi. İşte yapım şirketinin açıklaması:,