Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan'ın talebi üzerine Köyceğiz Kordonunun dip ve kıyı temizliğine Dalko Su Ürünleri Kooperatifi ekipleri tarafından başlandı.
Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ve Dalko Su Ürünleri Koop. Bşk. Arif Yalılı'nın yerinde takip ettiği çalışmalara, Dalko ekipleri, dalgıçlar ve çöp toplama tekneleri katıldı. Gölden çok sayıda şişe, yabani ot ve metal parçalar gibi birçok atık malzeme çıkarıldı.

Göl temiz olursa turizm, tarım, balıkçılık, ekonomi ve doğa olur diyen Belediye Başkanı Kamil Ceylan; "Dalko Su Ürünleri Koop. Bşk. Arif Yalılı’ ya ricamı dikkate aldığı için çok teşekkür ediyorum. Geçen yıl Köyceğiz Turizm ve Doğayı Koruma Derneği’nin girişimi ile Köyceğiz’de temel amacı farkındalık oluşturmak olan su altı ve kıyı temizliği yapılmıştı. Bu yıl Köyceğiz Gölü, Dalko'dan gelen ekip arkadaşlarımızın katkılarıyla, eski berraklığına ulaşarak hizmete açılacak. Yaptığımız bu temizlik hareketi ile hem görüntü kirliliği ortadan kalkıyor, hem de şehrimiz daha temiz bir kıyı şeridine kavuşuyor. Her şey daha da güzel ve yaşanabilir bir Köyceğiz için. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını, artıklarını bidonlara atmasını veya poşetleyerek bidonların yanına bırakmasını bekliyoruz. Çöpü olduğu yerde bırakmayalım ki, başka birisi geldiği zaman orayı temiz bulsun. Başkan Arif Yalılı’ ya ve ekibine Köyceğiz’e yapmış olduğu bu duyarlı davranışları adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KÖYCEĞİZLİ ÖĞRENCİLER ÇİLEK HASADI YAPTI KÖYCEĞİZLİ ÖĞRENCİLER ÇİLEK HASADI YAPTI

Köyceğiz Gölü için üzerimize düşen görevi yapacağız diyen DALKO Su Ürünleri Koop. Bşk. Arif Yalılı, ”Köyceğiz’i çok farklı seven biri olarak, burada çok özel görevlerimizin olduğu bilinciyle yetkili arkadaşlarımızla bir araya geldik. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, belirlenen kurallara uymaları, çevre sağlığı ve temizliğine gerekli hassasiyeti göstererek, şehrimize sahip çıkmalarıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanır bir kent bırakmak hepimizin görevi.” ifadelerini kullandı